Сблъсъци между граждани и полицаи при протест пред регионалното министерство.

...
Сблъсъци между граждани и полицаи при протест пред регионалното министерство.
Коментари Харесай

Ескалация на напрежението между протестиращи и полиция пред МРРБ

Сблъсъци сред жители и служители на реда при митинг пред районното министерство. Полицията употребява пикантен спрей, към 40 индивида бяха обгазени. Това се случи откакто двама служители на реда бяха нападнати от протестиращи. Протестът беше проведен от партия " Възраждане " с искане за оставка на цялото държавно управление поради водната рецесия. Двама души са арестувани в Пето районно за хулигански прояви по време на митинга.


Установени са двама души, които са разпознати като нападатели на служителите на реда. Други двама са арестувани за това, че са хвърляли камъни по органите на реда. Задържаните са от Пловдив и Варна, те са последователи на партия " Възраждане ". Все още не е ясно на какъв брой от задържаните ще бъдат повдигнати обвинявания.

Напрежението ескалира малко след началото на митинга, когато множеството щурмува постройката на министерството.

Десетки пострадаха от пикантен спрей. Шестима потърсиха помощ в болница. Използваният спрей провокира сълзене и раздразнение на очите. Прегледаните не са съществено потърпевши.
Любомир Александров, ИСУЛ: Обикновено възобновяване е цялостно, човек има раздразнение в очите към три дни.
Двама служители на реда са ранени от протестиращите.
Цветан Божилов, Столична дирекция на вътрешните работи: Драгите жители се пробваха да нахлуят в постройката. При наш опит да ги възпрем, един от господата, който беше против нас, ни нанесе удар с железна тръба в дясната част на ребрата. Нито сме ги предизвикали, нито нищо. Това не е обикновено просто. Нямаше допир с служителите на реда, а виждах по какъв начин нанасят удари служителите на реда върху протестиращите. Александра Николова, Столична дирекция на вътрешните работи: В един миг болшинството след неколкократно помолване от наша страна да прекратят с дейностите, те се пробваха да нахлуят в постройката. Мен ме удариха в региона на главата, както и в региона на корема.  Ранените при конфликтите пред Министерство на регионалното развитие служители на реда: Не сме ги предизвикали да ни удрят Ранените при конфликтите пред Министерство на регионалното развитие служители на реда: Не сме ги предизвикали да ни удрят
Сблъсъци сред протестиращи и полиция пред районното министерство.Участници в митинга се пробваха да пробият полицейския кордон и да влязат в сград...

След районното министерство, митингът се насочи към Министерския съвет, без да има издадено позволение.
Костадин Костадинов, водач на партия " Възраждане ": Искането ни е едно - оставка. Ние сме български жители и желаеме отговорност от институциите.
От полицията обясниха, че са употребявали лютивия спрей откакто са били ранени служители на реда и има унищожено имущество.
Главен комисар Христо Терзийски, шеф на ГДНП: От нашите чиновници са подхванати дейности за обезвреждане на тези прояви на нарушение на публичния ред и са употребявани помощни средства, едно от най-щадящите средства е спрей и е възобновен публичният ред.
От прокуратурата също обявиха, че няма да позволен нарушение на публичния ред.
 Прокуратурата проверява конфликтите пред районното министерство Прокуратурата проверява конфликтите пред районното министерство
Софийска районна прокуратура реализира управление и контрол върху следствието във връзка ескалиралото напрежение по време на проведен митинг на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР