Сблъсъци между демонстранти и полицията избухнаха снощи край сградата на

...
Сблъсъци между демонстранти и полицията избухнаха снощи край сградата на
Коментари Харесай

Сблъсъци между демонстранти и полицията край парламента в Барселона /видео/

Сблъсъци сред стачкуващи и полицията избухнаха нощес край постройката на районния парламент в Барселона, в края на многохилядно шествие по случай първата годишнина от референдума за обособяване на Каталуния от Испания, разгласен за противозаконен от Мадрид, оповестиха международните организации.
Стотици стачкуващи сепаратисти събориха огражденията пред входа на Народното събрание, където завърши шествието с присъединяване на близо 180 000 души. Каталунската полиция разпръсна с палки тълпата. Някои радикални деятели хвърляха камъни по служителите на реда и се пробваха да повдигнат барикади с преобърнати кофи за отпадък.
Първоначално стачкуващите "възнамеряваха да обхванат в постройката " на районния парламент, съобщи пред Агенция Франс Прес представител на локалната полицията. По-късно ситуацията се успокои и събралите се последователно се разпръснаха, добави той.
Полицията се принуди да употребява мощ за разгонването на стачкуващи край основното полицейско ръководство в Барселона. Участниците в акцията се пробваха да обкръжат постройката и замеряха служителите на реда с консервни кутии, съобщи ТАСС.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР