Сблъсъци между демонстранти и полиция избухнаха пред сградата на парламента

...
Сблъсъци между демонстранти и полиция избухнаха пред сградата на парламента
Коментари Харесай

Сблъсъци и сълзотворен газ пред парламента в Бейрут

Сблъсъци сред стачкуващи и полиция избухнаха пред постройката на Народното събрание в Бейрут, оповестява БГНЕС.

Униформените използваха сълзотворен газ и водни оръдия , с цел да разпилян множеството.

До размириците се стигна, откакто участници в митингите започнаха да хвърлят камъни и железни пръчки по полицейския кордон и пробваха да съборят огражденията.

По-рано деятелите приканиха към провеждането на всеобща проява пред постройката на Народното събрание под лозунга " Събота на гнева ". Протестиращи от цялата страна се събраха в центъра на ливанската столица.
 Снимка 462199
Източник:
 Ливан ще прави кабинет от технократи
Ливан ще прави кабинет от технократи

Политическа рецесия в страната

Икономическата обстановка в Ливан продължава да се утежнява. През октомври президентът Мишел Аун разгласи, че страната страда от финансови блокади и наказания. Има значителен недостиг на валута в банковия бранш. преводите към сметки в чужбина са прекратени, а изплащането на валута е лимитирано до 1000 $ седмично. Освен това е нараснал процентът на комисионата при изплащането на валута в брой.

Курсът на ливанския фунт по отношение на $ стартира да пада за първи път от 30 години насам.
 Снимка 462198
Източник:

През октомври започнаха митинги против държавното управление с искане за стопански промени и правосъдно гонене на служителите, забъркани в корупционни схеми. Въпреки че в последна сметка кабинетът подаде оставка, митингите не престават. Държавата се намира в политически вакуум от над 2 месеца. Въпреки че президентът назначи нов министър-председател, към момента не е образувано ново държавно управление, което да удовлетворява всички политически партии.
 Снимка 462197
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР