Сблъсъци и опит за преврат на конгреса на БСП. Стигна

...
Сблъсъци и опит за преврат на конгреса на БСП. Стигна
Коментари Харесай

Сблъсъци и опит за преврат на конгреса на БСП


Сблъсъци и опит за прелом на конгреса на Българска социалистическа партия. Стигна се до окупиране на трибуната, както и до навлизане в залата и претенции за оставки.

Скандалите започнаха от първата секунда. Първо Кирил Добрев не беше позволен в залата на конгреса и се оплака в комисията по жалбите. Последваха претенции от трибуната за смяна в дневния ред и първа точка да стане отстраняването на ръководителя на партията Корнелия Нинова.

Това не се случи, само че конфликти и крясъци „ Оставка “ в коридорите на конгреса не липсваха.

В сянката на всичко това Българска социалистическа партия потегли към избори, одобри нова стратегия и разгласи - коалиция с ГЕРБ не. Вътрешен референдум ще взема решение с кого партията ще приказва след вота, а конгресът приключи с изключване на 14 индивида от опозицията.

Денят стартира със кавги и неприятности за Българска социалистическа партия. Скандал първи: недопускането на Кирил Добрев в залата.

Той по този начин и не влезе, само че се стигна до скандал номер две. Как да наподобява дневния ред и за какво не са позволени редица делегати.

“Предлагам първа точка от преустановяване на пълномощията на ръководителя. Тук се възприема Сталинисткия метод - няма човек, няма проблем “, сподели Петър Витанов.

„ Да поддържа за първа точка преустановяване на пълномощията на ръководителя. Откажете се да печелите този конгрес, с цел да може Българска социалистическа партия да завоюва изборите “, съобщи Крум Зарков.

„ И ви апелирам, стига с този въпрос, в случай че се произнесе мандатната комисия с друго решение, може “, означи Борислав Гуцанов.

Мандатната комисия обаче не позволи Добрев до залата.

Вътрешната съпротива даже окупира трибуната и щурмува вратите с крясъци.
Накрая реагира и ръководителят на партията. И изясни за какво съгласно нея се е стигнало дотук - олигархични зависимости, дългата ръка на ГЕРБ и стопански ползи.

„ Това не може да продължава повече по този начин. Наши приятели, които изгубиха вероятността за пост безконечен народен представител, останаха сърдите и не ни простиха. Ние освободихме партията от олигарсите в нея и от зависимостите от стопански ползи, които бяха пуснали пипала в партията. Тези, които години наред са на хранилката в ГЕРБ, с цел да разрушават партията от вътрешната страна “, съобщи Корнелия Нинова.

И още една тематика, която съгласно Нинова я прави неуместна - Истанбулската спогодба.

„ Докато съм ръководител, няма да се предадем на този напън. Като ме промените, правете каквото решите “, добави Корнелия Нинова.

Така еднодневният конгрес завърши. На финала Нинова добави, че Българска социалистическа партия няма да се коалира с ГЕРБ, а вътрешен референдум ще реши с кого вероятно може да ръководи партията.

Накрая предлагането да се приключи предварително мандатът на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бе отхвърлено с гласовете на 537 делегати против 221 души " за ".

В последните минути на конгреса поради конфликтите Кирил Добрев, шефът на делегацията в Европарламента Петър Витанов, Ана Пиринска, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов бяха изключени от Българска социалистическа партия. Общо - 14 индивида.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР