Сблъсъкът между управляващите от ГЕРБ и опозицията в лицето на

...
Сблъсъкът между управляващите от ГЕРБ и опозицията в лицето на
Коментари Харесай

Борисов: Искат да ни пришият Пеевски

Сблъсъкът сред ръководещите от ГЕРБ и опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи поради обновения скандал към хидроенергийния план " Цанков камък " се ожесточава от ден на ден. Премиерът Бойко Борисов отдели особено внимание на политическата свада на съвещанието на Министерския съвет и насочи станалото към този момент обичайно обвиняване към съперниците му, че желаят да му " пришият " депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. И заподозря, че опозиционните партии към този момент готвят идващото си ръководство.

Ето и цялостния текст на стенограмата:

БОЙКО БОРИСОВ: Преди да преминем нататък, с госпожа Петкова желаеме да ви осведомяваме, тъй като слушам какви ли не приказки в общественото пространство, а това са напълно подправени вести.
Причината още веднъж да се внася това предложение за " Цанков камък " е, тъй като е оборудване, за което е даден почти милиард, с път за 240 милиона, а то не работи, то е изпразнено, счупило се е, ремонтира се и в този момент, в най-големите жеги, когато климатиците работят на цялостни обороти, ние не можем да употребяваме сила от него. С една дума, ние нападаме качеството и питаме кой ще понесе отговорност. И, естествено, за това се обръщаме към мандатоносителите през тези интервали - Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.
И аз просто не мога да схвана тази безочливост. Спомням си, бях при Цветанка Ризова в Нова телевизия. Предишния ден отидохме на " Цанков камък ", заведох всички публицисти тъкмо след тунела и всички малките екрани го имат като списък, след тунела беше планината, един горски път, и тогава при Цветанка Ризова зададох въпроса: " Сега, откакто са изхарчени стотици милиони, ние би трябвало ли да доплатим последната част или да го държим като монумент на културата? ".
Ама ние щяхме да имаме и различен монумент на културата - автомагистрала " Струма ". Щяхме да имаме монумент не на културата, а на нелепостта, оправдавам се на Боил Банов. Паметник на нелепостта - автомагистрала " Люлин ", тъй като и там 5 километра бяха направени и опираше в планината. Магистрала " Тракия " щеше да е монумент на нелепостта, " Марица " - монумент на нелепостта. Северната дъга, безусловно провален план - 240 милиона загуба, в този момент трябваше да ги върнем в Брюксел, " Дунав мост 2 ", безусловно провален план. Само за секунди мога да изброя все милиардни планове. И към тях, в случай че се прибави " Белене ", в случай че се прибавят американските централи!
Ние не че се връщаме обратно, само че вредите от техните ръководства се влачат десетки години в следствие. Да вложиш 1 милиард, представете си, в автомагистрала и да я затвориш - какво ще ни вършат нас?
Затова питаме има ли отговорен. Кой е правил този план? Как тази чаша се е спукала? Да извадят записа - още тогава ние прогнозирахме, че водата ще натисне и ще спука плочата, тъй като тя е направена в котловината по сходен метод.
Да, само че в това време " Цанков камък " не работи и трябвало да го оставим, тъй като щели на съд да ни дават. Ние в случай че за всяка тяхна нелепост ги даваме на съд, съдилищата ще работят непрестанно. Друг въпрос е кой ще е следователят, като знаем с какви следователки разполагат. Може ли най-после ние, които достроихме пътя, с цел да пуснем язовира, това в случай че ни е виновността...Но аз съм питал обществено. Така в " Панорама " питах и за " Белене " - като не я вършим, по-късно ще платим милиарди и то стана. Защото всичките им планове са такива, че най-после ще се изгубят милиарди!
Ако пази, Боже, падне банка в наше ръководство - кой е отговорен? Финансовият министър, министър председателят, вицепремиерът - има си виновници. КТБ се срина при тях, желаят и това да ни припишат. Толкова им беше забавно да видят стенограмите, да намерят една думичка да съм отговорен и аз за КТБ. Е, излязоха от Президентството и едната, и втората, всички стенограми и там ясно се следи пътят кой е отговорен, кои са институциите, кои са хората.
Това е една опорна точка, която преди десетина дни пристигнаха да ми я кажат, аз се изсмях, не имах вяра.
Атаката ще бъде, че Движение за права и свободи и всички останали надали не се пресират от нас тъй като са чисти, положителни и по този начин дружно с Българска социалистическа партия да приготвят последващо ръководство. А на нас да ни пришият Пеевски. Казвам: " Това са нелепости " и в това време виждам ден след ден по какъв начин вървят подправените вести.
Нашето предоставяне на " Цанков камък " на прокуратурата в този момент е тъй като не работи. Това е все едно да си направил цех за битови боклуци и той да не работи. Естествено, че ще търсят виновника за загубите. Затова сме дали в този момент " Цанков камък " на прокурор.
Изведнъж съшиха - хайде в този момент ще арестуват, хайде в този момент война в Движение за права и свободи и внезапно ние се оказваме...Преди 10 дни ми го споделиха, аз дори на някои сътрудници го описах - видя ми се неуместно, смешно. След това, хайде анализатори стартират да споделят какви процеси текат...
Целта е да излезе, че Движение за права и свободи са чисти и с Българска социалистическа партия могат да ръководят, а неприятните сме ние.
Ама ние не сме започвали, строили, ние довършихме това, което бяха създали. За " Цанков камък " другояче в този момент щеше да стои 1 милиард в тази дупка. Тогава смятахме, че 80 мегавата - 80 мегавата, отново ще се употребяват за нещо. Ама в този момент и тях не употребяваме! И те споделят: " Ама за какво се връщате? ".
Ами " Орлов мост " - ремонтиран е преди 11 години. През този " Орлов мост " са минали стотици милиони коли, рейсове, тролейбуси, 24 часа дневно и това към този момент единадесет години. Нека строителният министър да каже какви са нормите в Европа за сходно кръстовище - няма над пет години, сигурно, а той е единадесет! И отново се връщат, че било " Цариградско море ". Абе какво море! Единадесет години устоя!
Много са чувствителни, което значи гузни.
Така че, имайте поради, това е опорна точка или доста огромна готова подправена вест, която да върви по този път. Дни наред това се тиражира. Даже се стигна до там да приказват сутринта, че в следствие ще стане изключително състояние, ще се изкара войска?! Нали усещате защо става въпрос? Просто желая да го знаете.
Много интензивно върви градежът на газовата връзка с Турция. Искам да отидем да я забележим тези дни. Дай, Боже, ТОЛ системата през днешния ден да започва. Приходните организации към този момент излязоха на осезателен плюс след тези месеци минус при служебното държавно управление и това почва да ги нервира. Почва да ги нервира, тъй като безработицата е рекордно ниска - върна се на равнищата преди икономическата и финансовата рецесия. Газовият разпределител ще стане, мога да се обзаложа с тях. Потреблението се подвига, приходите се подвигат. Административните тежести по министерства понижават и още по-добре ще стане като Агенцията за електронно ръководство се задейства.
Просто бях задължен да ви кажа, че против нас се популяризира целеустремено подправена вест.
Дойде човек да ме предизвести, не му повярвах, само че виждам по какъв начин брилянтно бродират до момента в който ние се трудим, до момента в който оправяме Варна, до момента в който оправяме шума и какво ли не. Те си бродират и подправените вести си ги пускат и си ги изговарят. Няма никаква истина в това.
В събота или в неделя видях във вестника празния язовир и тогава се обадих на Теменужка Петкова и споделих: " В края на краищата, за 1 милиард оборудване не работи, губим пари, сезирайте прокуратурата ".
Това е истината. Чак го извъртяха, че ще има изключително състояние, война...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР