Сблъсъкът между премиера Борисов и президента Радев не е прецедент

...
Сблъсъкът между премиера Борисов и президента Радев не е прецедент
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Президентът е слабата страна във войната с Борисов

" Сблъсъкът сред премиера Борисов и президента Радев не е казус в историята, само че при тях спорът е персонален ". Това съобщи политологът Румяна Коларова в „ Лице в лице “ по БТВ. Според нея напрежение е имало сред министър-председателя и президента Георги Първанов, само че те не са били лични.
" Първанов не беше от хората, които всекидневно търсят естрада за обществена изява. Точно противоположното. Той беше овладял добре преимуществата и рестриктивните мерки на президентската институция. Пределно ясно е, че в случай че всеки ден президентът употребява появяването си в медиите, с цел да разяснява какво вършат ръководещите, това олеква. Тази ежедневност на офанзивата я трансформират в рутинна и тя престава да има чуваемост, тъй че съгласно мен това е неточност ", безапелационна бе тя.
" Президентът е слабата страна в тази война, тъй като той единствено приказва, а вие знаете, че чистото говорене олеква. Борисов може нищо да не приказва, а просто да прави неща. Другата съществена функционалност на президента е, че може да се съветва. Виждате какво стана с последната такава консултация - обществено го унижиха. Не ръководителите на службите отидоха, а някакви втори и трети заместници, с което демонстративно му обърнаха тил “, безапелационна бе тя, припомняйки срещата на службите в президентството, на която се явиха единствено заместници.
Румяна Коларова посочи, че е проследила изнесената от прокуратурата преписка сред предприемача Пламен Бобоков и секретаря на президента Румен Радев – Пламен Узунов. Според нея човек на този пост може да въздейства върху мнението на президента. " Това са подбрани секретари, които имат основна роля. В този случай, човек, който е бил длъжностен министър, по хипотеза това е човек с основна роля в президентската администрация. Секретарите на президента са неговите ръце, те вършат всичко. Една от главните задания е да се срещат с всевъзможен тип хора от неправителствения бранш – тук влизат бизнес, синдикати “, сподели още Коларова.
" За мен държанието и постъпките на Узунов се дължат на обстоятелството, че той счита, че това е обикновено и е в реда на нещата за българската политическа сцена. За страдание тази процедура е извънредно порочна, само че се случва с съвсем всички български политици. Най-малкото с тези чатове си личи, че президентството се е отблагодарявало за поддръжката на изборите ", приключи Румяна Коларова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР