Сблъсъкът между Ник Кирьос и Стефанос Циципас се очакваше с

...
Сблъсъкът между Ник Кирьос и Стефанос Циципас се очакваше с
Коментари Харесай

Тенисът ликува: Бляскав Кирьос повали Циципас в мача на турнира!

Сблъсъкът сред Ник Кирьос и Стефанос Циципас се очакваше с максимален интерес през днешния ден, като упованията на публиката изцяло се оправдаха. Въпреки множеството кавги, на които станахме очевидци в хода на срещата, двамата ни предоставиха опция да следим първокачествен тенис и редица впечатляващи отигравания, като в последна сметка победител от този наелектризиращ дуел излезе Кирьос. Австралиецът за следващ път разкри големия капацитет, с който разполага, и след 3 часа и 11 минути пречупи международния №4, с цел да оформи крайното 6:7(2) 6:4 6:3 7:6(7). Така той продължава към осминафиналите, където следва да се изправи против Брандън Накашима.

Още от началните минути на срещата двамата демонстрираха извънредно високо равнище на игра и не пропускаха опция да ускорят топката, с цел да поемат самодейността в разиграването. На гърка му се постановяваше постоянно да играе на второ подаване, което бе безмилостно атакувано от Кирьос, и по този начин австралиецът доближи до общо четири брейкбола в хода на сета, които обаче Циципас не разреши да бъдат материализирани. От своя страна, международният №40 можеше да разчита напълно на помощта на сервиса си и рядко губеше точки на свое подаване, което провокира развръзката на частта да пристигна в тайбрек. Там първенецът от шампионата в Майорка сподели класата си и след серия от изключителни прецизни отигравания прибави откриващия сет към своята сметка.

Втората част бе изпълнена със също толкоз огромна доза конспирация, като равенството остана непокътнато до 4:4. Последва гейм напълно в стила на Ник, който поведе с 40:0, само че по-късно позволи неточности от някои рутинни позиции и разреши на Циципас да доближи до късмет за брейк. Все отново непоставеният играч неотложно се активизира и поправи вредите след ас от втори сервис и форхенд уинър на линията, а не след дълго на собствен ред се снабди със сетбол, от който незабавно се възползва, с цел да изравни общия резултат.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР