Сблъсъкът между Даниил Медведев и Александър Зверев несъмнено бе най-очакваният

...
Сблъсъкът между Даниил Медведев и Александър Зверев несъмнено бе най-очакваният
Коментари Харесай

Битка от друга планета: Медведев спаси 2 мачбола и съкруши Зверев в мача на турнира!

Сблъсъкът сред Даниил Медведев и Александър Зверев безспорно бе най-очакваният в програмата за днешния ден на Мастърс конкуренцията в Монте Карло, като двамата изцяло съумяха да оправдаят упованията за оспорван дуел. Германецът изигра най-силния си дуел след завръщането и на два пъти се намираше единствено на гейм от крайния триумф, но именно в решителните минути международният №5 показа повече самообладание и съумя да реализира незабравим поврат след тъкмо 3 часа и 8 минути и крайното 4:6 7:5 7:6(7). Така той продължава към четвъртфиналната фаза на шампионата в Монако, където му следва директен дуел с Холгер Руне.

Германецът се нуждаеше от известно време, с цел да навлезе в темп, и в откриващото си подаване позволи няколко непредизвикани неточности, които му костваха закъснение с пробив и 1:2 на първата отмора. Веднага по-късно обаче някогашният №3 се активизира и подкрепят от неубедителния втори сервис на противника, реализира незабавен рибрейк. Саша влизаше нападателно в разиграването още с ретура си, а оттова насетне бе единствено въпрос на време да пласира завършващ удар. Така той реализира втори следващ пробив и напълно скоро си построи стабилен задатък от 5:2, който му бе изцяло задоволителен, с цел да запише дебютния сет в своя актив.

Във втората част Медведев изостри играта си и все по-често го виждахме да заема офанзивна позиция в търсене на печеливш удар. Така той на два пъти съумя да излезе напред с пробив задатък, само че неналичието му на първи сервис и неуверените му изяви от главната линия разрешиха на Зверев да върне всеки от брейковете и да резервира равенството до 4:4. Тогава той даже реализира нов пробив, дал му опция да сервира за крайния триумф, само че точно тогава финалистът от US Open 2020 се поддаде на напрежението и освен че не съумя да затвори срещата, само че и загуби последните три гейма от сета, заради което се стигна до трета решителна част.

Двамата тенисисти бяха запазили най-хубавото от себе си за финалния сет, където непредизвиканите грешки бяха сведени до най-малко, а уинърите се множаха. Все отново по-офанзивният метод на Зверев даде резултат в деветия гейм, когато той провокира няколко пропуща на руснака, които дадоха на международния №16 за повторно да сервира за успеха. Сценарият от предходния сет обаче се повтори и щастието на немския представител бързо бе помрачено от рибрейк на нула. 

Изходът от този толкоз оспорван дуел изцяло резонно трябваше да се реши в тайбрек. Той започва с изявено предимство за Медведев, който получи задатък от два минипробива и 5:2 след непредизвикани неточности на съперника. Последваха обаче 4 следващи точки в сметката на Зверев, който даже доближи до два мачбола, само че никой от тях не бе материализиран. Усещайки за следващ път съмненията на съперника, руснакът усили интензитета в ударите си и напълно скоро се снабди с опция за продобиване на мача, минути след което можеше да вдигне победоносно ръце.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР