Сблъсъкът между 44-годишния Стефанов и 17-годишния Аспарухов може да реши

...
Сблъсъкът между 44-годишния Стефанов и 17-годишния Аспарухов може да реши
Коментари Харесай

ЦСКА се хвърля за победа и за ЧРД на Цветанов

Сблъсъкът сред 44-годишния Стефанов и 17-годишния Аспарухов може да реши серията
ЦСКА посреща Монтана през днешния ден от 18:30 часа в третия дуел от полуфиналната серия сред двата отбора в Суперлигата. Изходът от срещата ще покаже кой от тях ще излезе на следващия ден по същото време още веднъж в „ Христо Ботев” с мачбол и доста по-големи шансове за класиране за конфликта за трофея във волейболното ни състезание. Червените откраднаха домакинското преимущество на финалиста от предишния сезон, въпреки това да е мощно казано, поради че идните срещи ще се проведат не в тяхната зала „ Васил Симов”, която не дава отговор на критериите за тази фаза на шампионата.

Любопитен щрих от днешния мач с изключение на огромния залог, който има в него, е това, че армейците ще играят за победа и заради още една причина. А точно – да поднесат подарък за 40-ия рожден ден на някогашния национал Христо Цветанов. Юношата на Локомотив Пловдив ще застане на фронтовата линия в може би един от последните мачове в кариерата си. Ветеранът към момента не е оповестил дали ще продължи да се състезава и през идващия сезон.

Двамата треньори не се чака да изненадат по някакъв метод със стартовите си сформира. Въпросителната пред Александър Попов е дали ще заложи на Красимир Гайдарски като сътрудник на Цветанов или на Тодор Костов. По-вероятно е някогашните съотборници в националния ни отбор да стартират дружно, а юношата на алените да се включи при потребност. Подобно е положението и на Яни Георгиев. Посрещачът към този момент тренира наедно с останалите, само че надали ще бъде пожертван от Попов за сметка на направилия мощен мач в Монтана преди седмица Пламен Шекерджиев.

От другата страна на мрежата Даниел Пеев също не се чака да прави промени. И при него въпросителните са дали ще започва с нормалния си разпределител Константин Абаев, който бе неуверен в зала „ Младост”, или с неговата запаса Делчо Раев. Очаква се Себастиан Роата пък още веднъж да бъде на предна позиция за сметка на различен център – Борис Наков.

Един основен дуел се обрисува да даде посоката за изхода на серията. Става въпрос за конфликта сред посрещачите Ивайло Стефанов и Аспарух Аспарухов. На 44 години капитанът на армейците смая всички с втория мач, който изигра в Монтана и в този момент върху него още веднъж ще бъдат ориентирани всички най-сложни топки от разпределителя Владимир Станков. Най-вероятно към ветерана ще бъдат отправени и огромна част от сервисите на гостите в опит да го извадят от строя. 27 години по-младият Аспарухов пък е откритието на сезона. Все още бледен младеж, той впечатли и в двете срещи до момента. Талантът е безапелационен на офанзива, само че към момента позволява неточности на посрещане, което се оказва и по-слабата му страна.
Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР