Сблъсък на българска книга с привкус на европейска съвременна класика

...
Сблъсък на българска книга с привкус на европейска съвременна класика
Коментари Харесай

Сблъсък на българска книга с привкус на европейска съвременна класика и креативни идеи за бизнеса

Сблъсък на българска книга с привкус на европейска модерна класика и изобретателни хрумвания за бизнеса. За тези две книги споделиха в рубриката " Дифтонг “ водещият на предаването " Един неделен ден по шосето “ по Радио " Фокус " Або и програмният шеф на Радио " Фокус " Ива Дойчинова.

Програмният шеф на Радио " Фокус " Ива Дойчинова описа, че книгата на Питър Фиск " Креативният талант " е безконечна книга, която можете да препрочитате всяка година, в това число и на морето. Тя добави, че създателят е изследвал ужасно доста човешки ориси.

" Изследвайки биографии, той доближава до един безспорен синтез. Това е като къс мултивитамин - за какво този човек или компания е направил марка и е останал в историята. Изключително забавна книга. Идеята на " Креативният талант " в действителност е в случай че някой има хрумвания, само че не знае по какъв начин да ги изведе, може да направи триумф в своята компания, четейки тази книга, открадвайки си някаква концепция ", изясни Дойчинова.

Водещият на предаването " Един неделен ден по шосето “ по Радио " Фокус " Або показа книгата на Чавдар Ценов " Старецът би трябвало да почине ".

" Голямата драма преди издаването на книгата беше дали да бъде повест или разказ, тъй като доста мъчно се избира жанровата категория на тази книга. Това е една повест, в която двама другари преводачи стартират да се разхождат вечер и да си приказват за това по какъв начин желаят да напишат една повест, в която основният воин написа повест. При тези разходки те стартират да разкриват живота си един на различен, единият повече от другия. Двамата разискват преводи. " Старецът би трябвало да почине " е откъс от книгата. Те пишат повестта върху скелета на един остарял сюжет, от който нищо не е излязло. Започва една огромна драма сред двамата по какъв начин да завършат повествованието - със гибелта на стареца или не ", разясни той.

Або добави, че създателят е живял до неотдавна и е творял във Франция и е доста повлиян от френската литература, в сравнение с от българската. Книгата няма привкус на български създател, а на висок европейски актуален класик.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР