Сблъсък между германския канцлер Ангела Меркел и американския президент Доналд

...
Сблъсък между германския канцлер Ангела Меркел и американския президент Доналд
Коментари Харесай

Меркел и Тръмп се готвят за сблъсък на срещата на Г-20

Сблъсък сред немския канцлер Ангела Меркел и американския президент Доналд Тръмп наподобява неминуем, откакто Германия даде знак, че ще направи промените на климата, свободната търговия и ръководството на насилствената всеобща световна миграция съществени тематики на срещата на върха на страните от Г-20 в немския град Хамбург през идната седмица, написа английското издание " Гардиън ".

Срещата на Г-20 събира дружно най-големите стопански системи в света, представляващи 85% от международния БВП (БВП), а определеният дневен ред от страна на Меркел евентуално ще усили изолацията на Съединени американски щати, като в същото време се пробва да сведе до най-малко различията измежду останалите страни членки на Г-20.

Срещата, по време на която са планувани огромни улични митинги, също по този начин ще е сцена на първата среща сред Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин като международни водачи.

Тръмп към този момент се скара с Европа поради промените на климата и бежанците на срещата на върха на Г-7 в Италия, а в този момент наподобява се готви да повтори същото в Хамбург, само че на по-голяма сцена, откакто Индия и Китай се причислиха към рецензиите против Вашингтон.

През предходната седмица новият общоприет секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести екипа на Тръмп, че в случай че Съединени американски щати се отдръпват от прекалено много начинания, противопоставяйки се на интернационалната общественост, ще бъдат заместени като международен водач.

По отношение на промените на климата Меркел приготви почвата деликатно, посрещайки в Берлин двамата съдружници, от които най-вече се нуждае - индийския министър председател Нарендра Моди и китайския министър председател Ли Къцян.

Китай е най-големият замърсител на атмосферата, а Индия - третият максимален. Ако те последват Америка в отхвърлянето на Парижкото съглашение за климата, целият развой ще рухне. И двете страни обявиха, че няма да се отдръпват от контракта и ще изпълнят уговорките си от Париж.

Германия упорства, че не търси борба на срещата на Г-20. Германският външен министър Зигмар Габриел означи, че на срещата в Хамбург ще участват доста по-десни държавни управления от това на Тръмп, и те ще получат надалеч по-малко хули от предстоящите десетки хиляди протестиращи по улиците.

Нито пък претендира, че страната му желае да се показа като противник на Америка, акцентирайки, че Германия към този момент има задоволително отговорности. " Като немски външен министър се събуждаш сутринта с условието за водачество, а вечерта си лягаш с него ", разяснява Габриел.

Меркел не желае да бъде сложена в ролята на водач на западните демократични полезности, макар че последните социологически изследвания демонстрират, че рейтингът ѝ е във напредък, изключително от ляво, като впечатляващите 52% от всички европейците са уверени, че тя " ще направи верните неща в международните каузи ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР