Сблъсък между ДПС и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков

...
Сблъсък между ДПС и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков
Коментари Харесай

ДПС и Бойко Рашков се сблъскаха в Народното събрание

Сблъсък сред Движение за права и свободи и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на парламентарната естрада. Рашков отбрани дейностите на полицията за попречване на нарушавания (купуване на гласове и нарушение на политически права на граждани) по време на предизборната акция през юли м.г., а ръководителят Мустафа Карадайъ и депутати от партията ги дефинираха като " произвол ", " полицейщина " и " Рашковщина ". Според тях става дума за над 20 000 случаи на дискриминация по политически убеждения:

" Репресиите и рашковщината не престават. Всички тези и над 20 000 други случая обаче, ние ги оценяваме, господин министър, като пълзящ фашизъм в нашата татковина. Благодаря ви ", сподели Карадайъ.

" Никой не е скрил дейностите на полицейските органи, когато те са и е трябвало да подхващат проверочни дейности. Тези проверочни дейности са били под контрола на Районната прокуратура и това е повода да приема, че с изнасянето на погрешни данни с въпрос в Народното събрание, задачите съзнателно да злепоставите чиновниците на Министерство на вътрешните работи и да увредите престижа им в обществото ", съобщи Рашков. 

В рамките на парламентарния надзор министър Рашков би трябвало да отговоря на общо 99 въппроса, множеството от които са на депутатите от Движение за права и свободи, като всички са на тематика - " оказан напън и тормоз от страна на Министерство на вътрешните работи ".

Народните представители от парламентарната група на Движение за права и свободи повече от два месеца желаят отговори от Рашков дали има напън от органите на реда по време на парламентарнните избори на 11 юли и 14 ноември предходната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР