Сбиване възникна по време на реч на турския президент Реджеп

...
Сбиване възникна по време на реч на турския президент Реджеп
Коментари Харесай

Сбиване по време на реч на Реджеп Ердоган в Ню Йорк

Сбиване породи по време на тирада на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в хотел в Ню Йорк, откакто негови съперници го прекъснаха с крясъци: „ Терорист “.

Инцидентът стана в четвъртък в хотел „ Мариот “ до „ Таймс скуеър “. Докато Ердоган говореше пред свои поддръжници, няколко стачкуващи го прекъснаха, като един от тях даже извика: „ Ти си терорист, махай се от страната ми “, преди да бъде ударен и извлечен от залата.

Welcome to Erdogan's Americahttps://t.co/EPecV2Oj5H pic.twitter.com/XtNA9pedsh
— Gissur Simonarson (@GissiSim) 21 септември 2017 година
На запис от речта се вижда по какъв начин стачкуващите биват бутани и удряни в главите, до момента в който мъже в костюми ги извличат от залата. Засега не е ясно дали те са последователи на президента, негови телохранители или защита на хотела.

[VIDEO] Protester punched in the face during Erdoğan's speech in NYC || https://t.co/IxBXFXCQvr pic.twitter.com/FSsWRrUgIK
— Turkey Purge (@TurkeyPurge) 21 септември 2017 година
Петима протестиращи са били арестувани за малко, само че не и задържани, споделиха от полицията в Ню Йорк.

Демонстрантите обявиха, че задачата им е била обществено да осъдят политиката на Ердоган в Турция, Сирия и Ирак.

През май 11 души бяха ранени, двама от които – тежко, пред резиденцията на турския дипломат във Вашингтон след сборичкване сред поддръжници и съперници на Ердоган. Американските управляващи издадоха заповед за арест на 12 от охранителите на президента, взели участие в багра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР