Сбъркахте подхода още от начало, не трябваше да се предлага

...
Сбъркахте подхода още от начало, не трябваше да се предлага
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: Сбъркахте подхода още от начало, не трябваше партиен премиер

„ Сбъркахте метода още от начало, не трябваше да се предлага партиен министър председател и партийна стратегия. Нашата теза остава кабинетът да е експертен, а не партиен “.

С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към Бойко Борисов на днешната среща с ГЕРБ и номинираната за министър председател Мария Габриел.

Тя сложи като съществена тематика наложителното приемане на бюджет, тъй като след месец сегашният изтича и би трябвало да се премине към нулево салдо.

„ Не споделяме вашето виждане, че дефицитът би трябвало да е 3%, с цел да може незабавно да влезем в еврозоната. Скоро няма по какъв начин да влезем с тази инфлация, дано сме справедливи. Нека гледаме бюджет 4-4,5%. Дефицитът на служебния кабинет също е повишен. Трябва да се усили минимална работна заплата и майчинство “, сподели тя.

На излизане Нинова разкритикува ГЕРБ, че желаят отговор за 2 часа, какъвто социалистите няма да имат преди партийното допитване. В средите на Българска социалистическа партия имало разнопосочни отзиви по тематиката, призна тя и беше безапелационна, че никой не води диалози за министри с тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР