Сбълъсъци между протестиращи и полицаи насред емблематичния булевард Шанз Елизе

...
Сбълъсъци между протестиращи и полицаи насред емблематичния булевард Шанз Елизе
Коментари Харесай

Сблъсъци в Париж - сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестиращите

Сбълъсъци сред протестиращи и служители на реда посред емблематичния бул. " Шанз Елизе " белязаха още самото начало на днешния митинг на " жълтите жилетки " във Франция.

Хиляди хора от цялата страна се стекоха в Париж, с цел да продължат стартирания преди седмица митинг против високите цени на горивата в страната.

Властите пробваха да вземат ограничения и проведоха обсада на основни улици и булеварди в центъра на френската столица. Протестиращите обаче пробваха и съумяха да пробият кордона и хиляди нахлуха и затвориха " Шанз Елизе ". Стигна се до конфликти, като чиновниците на реда използваха мощ и в деяние влязоха сълзотворен газ и водни оръдия.

Протестите стартираха предишния уикенд с присъединяване на над 280 хиляди души в десетки демонстрации из цялата страна. Имаше голям брой произшествия, като двама души починаха, а стотици бяха ранени. Ексцесии се чака да има и през днешния ден, като съгласно управляващите измежду протестиращите има и радикали от крайната левица и крайната десница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР