Съзнавайки високата отговорност на номинацията, изразявам готовност да предложа пред

...
Съзнавайки високата отговорност на номинацията, изразявам готовност да предложа пред
Коментари Харесай

Сарафов вече върнал нормалността, има и решения за проблемите

Съзнавайки високата отговорност на номинацията, показвам подготвеност да предложа пред Висшия правосъден съвет визията си за стратегическото развиване на прокуратурата , базирайки се на близо 30-годишен професионален опит. Имам нужните решения на всеки от настоящите проблеми Това показва единственият номиниран за основен прокурор Борислав Сарафов в своя позиция, представена от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че за решаването на проблемите в правосъдната власт ще продължи да разчита на сътрудниците си, с които има вяра, че може да реформират прокуратурата и следствените служби, трансформирайки ги в бранител на ползите и правата на българските жители.

Сарафов акцентира, че в случай че бъде определен за основен прокурор всекидневно и целенасочено ще работи за възобновяване на възприятието за правдивост в обществото , за налагането на правилото на господство на правото, политическата индиферентност на институцията и отбраната на независимостта на правосъдната власт. Той съобщи, че ще поддържа всеки един български прокурор и следовател, който извършва съзнателно и отговорно професионалните си отговорности, проявявайки схващане и съпричастност към всеки житейски проблем.

По думите му той чудесно схваща извънредно тежката задача прокуратурата да получи това публично доверие, което заслужава . Сарафов твърди, че е подготвен да работи за това.

Припомняме, че на днешното съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет бе издигната за поста на обвинител номер едно. Зад предлагането застанаха Стефан Петров, Пламен Найденов и Светлана Бошнакова. акцентира, че Сарафов има нужните качества да бъде обвинител номер едно.Близо година и половина Сарафов изпълняваше функционалностите на основен прокурор след.
 Номинацията на Сарафов - вътрешен човек, а и няма други претенденти
Номинацията на Сарафов - вътрешен човек, а и няма други претенденти

Гласуването за избора на нов основен прокурор ще се състои на 16 януари 2025 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР