Създаването отне години, но Apple официално представи слушалки с добавена

...
Създаването отне години, но Apple официално представи слушалки с добавена
Коментари Харесай

Apple представя слушалки с добавена реалност: New Vision Pro се захранва от вашите очи, глас и ръце - не са необходими контролери

Създаването лиши години, само че Apple публично показа слушалки с добавена действителност на годишната си международна конференция за разработчици, написа Daily Mail.

Vision Pro е първият артикул на Apple, „ от който гледате, а не към него ", сподели изпълнителният шеф Тим Кук в понеделник на събитието онлайн.

Слушалките разрешават на потребителите да сливат действителния свят с дигитален свят, направляван от очите, гласа и ръцете им - не са нужни контролери.

Vision Pro има една дебела лента на гърба на главата, свързваща огромен, грациозен екран, който се намира над очите.

Новите AR слушалки стартират от $3499 и ще бъдат налични при започване на идната година.

„ С Vision Pro към този момент не сте лимитирани от екран ", сподели Кук.

Слуховете спекулираха, че слушалките ще имат смесена действителност, само че Apple се концентрира само върху AR.

Слушалките работят с VisionOS, която Apple популяризира като „ първата в света пространствена операционна система ".

Apple го назовава „ пространствено пресмятане ", тъй като смесва наличието с пространството към вас.

Майк Рокуел, вицепрезидент на групата за софтуерно развиване на Apple, сподели: „ Създаването на първия ни тримерен компютър изисква изобретателство в съвсем всеки аспект на системата.

„ Чрез тясна интеграция на хардуер и програмен продукт, ние проектирахме независим тримерен компютър в стилен портативен форм фактор, който е най-модерното персонално електронно устройство до момента. "

Потребителите движат очите и ръцете си и изричат ​​конкретни команди, с цел да задвижат своето пътешестване през разширеното преживяване.

Ръководителят на човешкия интерфейс на Apple Алън Дай сподели, че потребителите ще избират наличие вътре в очилата с очите си, ще допират пръстите си дружно, с цел да щракнат, и леко ще прелистват, с цел да превъртат.

И функционалността EyeSight демонстрира на хората в стаята вашите очи, за разлика от Meta`s Quest, която разполага с непрогледен визьор.

Външният екран на Vision Pro потъмнява, когато потребителят е изцяло потънал във виртуален свят, само че демонстрира сигнали, когато устройството се употребява, като уведомява външните лица, че индивидът е в AR свят.

Когато човек се приближи до консуматор в цялостен виртуален режим, слушалките ще покажат потребителя и външния човек един на различен.

„ Никога не си изолиран от хората към теб ", сподели Дай. " Ти можеш да ги видиш и те могат да те видят. "

„ Дизайнът включва дисплейна система с ултрависока разграничителна дарба, която събира 23 милиона пиксела на два екрана и персонализиран силикон на Apple в неповторим дизайн с двоен чип, с цел да подсигурява, че всяко преживяване се усеща по този начин, като че ли се случва пред очите на потребителя в действителност време ", показа Apple в понеделник.

Vision Pro има два часа приложимост с външна батерия, която Apple сподели, че ще понижи тежестта върху главата на потребителя.

Устройството обаче би трябвало да бъде включено в електрическата мрежа или към батерията - няма независимо потребление.

Apple сподели, че Vision Pro има триизмерна камера и микрофонна система за снимане на видеоклипове и фотоси, които могат да бъдат гледани в 3D по-късно.

За работа Apple сподели по какъв начин слушалките могат да се употребяват с тракпад и клавиатура, с цел да работят като обичаен компютър с голям брой екрани.

Vision Pro може също да възпроизвежда мемоари във вашата всекидневна, като видеоклипове на вашите деца или занимателно празненство, на което сте участвали.

„ Потребителите могат да получат достъп до цялата си библиотека със фотоси в iCloud и да преглеждат своите фотоси и видеоклипове в действителен размер с брилянтен цвят и впечатляващи елементи ", споделя Apple в известието.

„ Всяка панорамна фотография, снимана на iPhone, се уголемява и обгръща потребителя, създавайки чувството, че стои тъкмо там, където е снимана. "

А диалозите с FaceTime с Vision Pro ще освободят ръцете ви - прозорците могат да се демонстрират на всички места в стаята, с цел да можете да се движите свободно.

Потребителите могат да гледат филми и телевизионни излъчвания с Vision Pro, който демонстрира огромен екран, който възпроизвежда наличието, а също по този начин могат да играят над 100 Apple Arcade игри на толкоз огромен екран, колкото желаят.

„ Apple Immersive Video предлага 180-градусови записи с висока разграничителна дарба със Spatial Audio и потребителите имат достъп до вълнуваща гама от завладяващи видеоклипове, които ги придвижват на напълно нови места ", показа Apple.

Apple съобщи, че е подала над 5000 патента за създаването на Vision Pro.

Предният екран е завършен от ламинирано стъкло, което се влива в персонализирана рамка от алуминиева сплав, която леко се извива към лицето на потребителя.

„ Гъвкавите ремъци подсигуряват, че звукът остава покрай ушите на потребителя, до момента в който лентата за глава - налична в голям брой размери - е триизмерно изплетена като едно цяло, с цел да обезпечи омекотяване, дишане и разпъване ", съгласно Apple.

Каишката е закрепена с елементарен механизъм, което улеснява смяната на размера или стила на лентата. "

Има също и Digital Crown, сходно на Apple Watch, в профил, което управлява какъв брой присъстващи или потопени са потребителите в дадена среда.

Apple популяризира характерностите на своите слушалки за „ водеща в промишлеността дискретност и сигурност ", с цел да разреши на потребителите да запазят контрола върху своите данни.

Това е допустимо посредством новия Optic ID, сигурна система за засвидетелствуване, която проучва ириса на потребителя при разнообразни експозиции на невидима LED светлина, след което го съпоставя с записаните Optic ID данни, предпазени от Secure Enclave, с цел да отключи мигновено Apple Vision Pro.

„ Където гледа потребителят остава персонално, до момента в който направлява в Apple Vision Pro, а информацията за следене на очите не се споделя с Apple, приложения на трети страни или уеб страници ", съгласно Apple.

„ Освен това данните от камерата и други датчици се обработват на редовно равнище, тъй че обособените приложения не би трябвало да виждат обкръжението на потребителя, с цел да разрешат пространствени преживявания.

„ EyeSight също по този начин включва образен знак, който прави ясно на другите, когато потребителят снима пространствена фотография или видео. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР