Създаването на софтуер, поставящ човека в центъра, е по-важно сега,

...
Създаването на софтуер, поставящ човека в центъра, е по-важно сега,
Коментари Харесай

Предизвикателство: създаване на софтуер, който поставя човека в центъра


Създаването на програмен продукт, поставящ индивида в центъра, е по-важно в този момент, в сравнение с е било преди две години (снимка: CC0 Public Domain)

Почти всички (98%) ИТ водачи и разработчици в България срещат провокации в основаването на програмен продукт, поставящ индивида в центъра, сочат резултатите от световно изследване на английската профилирана организация Insight Avenue по поръчка на Progress.

Разработката на програмен продукт, поставящ индивида в центъра, се отнася към основаването на приложения и уеб сайтове, които елементарно и комфортно могат да се употребяват от хора с разнородни благоприятни условия. За тази цел те би трябвало да адресират потребностите на хора с разнообразни потребности и да вземат поради другите демографски и личностни фактори като език и просвета да вземем за пример, разясниха специалистите на Progress.
още по темата
Европейският съюз и Съединени американски щати към този момент са в развой на въвеждане на регулаторни условия към частните и обществените организации за даване на еднакъв достъп за всички до цифровите си услуги, което дружно с актуалната социално-икономическа среда с фокус върху приобщаване и многообразие принуждава бизнеса да предприеме дейности.

Мнозинството от участниците в изследването от България (90%) показват, че основаването на програмен продукт, поставящ индивида в центъра, е по-важно в този момент, в сравнение с е било преди две години. Въпреки това единствено 44% адресират тази потребност посредством разнообразни принадлежности, образования и политики и не престават да влагат в тази посока.

Като най-големи провокации за основаването на програмен продукт, поставящ индивида в центъра, българските респонденти дефинират фокуса върху скоростта на основаването на програмен продукт и отговарянето на упованията на клиентите (58%), компликацията за установяване на степента на досегаемост (44%), както и сложността и неналичието на еластичност в процеса по разработка (40%).

Резултатите от изследването в България сочат още, че:

Проучването демонстрира още, че организациите губят пазарни позиции, поради неналичието на положително схващане за инструментите и процесите, които са нужни за самодейното основаване на програмен продукт, насочен към индивида. Сред инструментите, които респондентите загатват в изследването, са изкуствен интелект и машинно образование, чатботове, асистирани технологии за адресиране на двигателни увреждания, проби за инспекция на цветовия контрастност и други

Компаниите осъзнават потребността от спомагателни образования, по-добра екипна работа и успеваемост. Съвместната работа с сътрудници и снабдители, които приоритизират приобщаването и разнообразието в ежедневните си работни процеси и цели, също се откроява като нужда.

„ Успехът на едно цифрово решение е директно обвързван освен със способността му да взема решение даден проблем, а и с метода, по който всеки консуматор може да взаимодейства с него ”, разяснява Лилия Месечкова, старши вицепрезидент „ Софтуерно инженерство ” в Progress.

„ Виждаме, че организациите, които изостават с подобряването на достъпността на софтуера си, към този момент означават отлив от клиенти и съществени финансови и репутационни загуби. Инвестицията в програмен продукт, поставящ индивида в центъра, не е единствено бизнес решение – това е верният метод и от човешка позиция ”, акцентира Месечкова.

Глобалното изследване „ Създаване на програмен продукт с индивида в центъра: Състоянието на пазара ” е извършено в 13 страни в Северна Америка, Южна Америка, Европа и Азия. В него са взели участие повече от 700 разработчици на приложения и ИТ водачи от компании с над 250 чиновници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР