Създаването на собствена бургаска авиокомпания бе предложено днес на работна

...
Създаването на собствена бургаска авиокомпания бе предложено днес на работна
Коментари Харесай

Екшън план за летището: Създават нова авиокомпания Burgas Air

Създаването на лична бургаска самолетна компания бе препоръчано през днешния ден на работна среща за развиването на Летище Бургас, проведена от Областния упавител Пламне Янев. В нея се включиха кметове на обитаеми места в района и представители на туристическия отрасъл.

Екшън проектът за активизиране на активността на терминала бе препоръчан от Момчил Камбуров.„ Това е сурова концепция за план за постоянни линии на полети от Бургас, които са основани на етническия трафик - българите, които живеят в Германия, които сега са 400 000 и вероятно тази, които живеят в радиус от 100 км от Летище Бургас. Към този трафик ще бъдат в допълнение продавани седалки на туроператорите, като един аероплан ще лети постоянно от Бургас, а ощедва на правилото на т.нар.„ влажен лизинг ”. Целта е да се понижи стопанския риск за компанията, като активността се разпредели в две обособени зони ”, изясни Камбуров.

Все още не е ясно по какъв начин ще бъде обезпечено финансирането. Но съгласно създателя на концепцията е подходящо общините от региона също да се включат като акционери.

Областният шеф Пламен Янев дефинира концепцията като " екзотична " все още, само че със поръчка тя да бъде облечена с повече с числа иконкретика през април.

По време на полемиката участниците се сплотиха към концепцията да бъдат изискани данни от концесионерите за развиването на Летище Бургас - спрямо Варна, да се изпратят въпроси към Министерството на превоза по отношение на достъпа на информация за контракта за концесия и молба за вдишване на ангажимент за отварянето или затварянето на Летището. Разгледан бил и Фондътза стимулиране на полети.

Автор: Натали Петрова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР