Създаването на скулптури е сложен и продължителен процес, който изисква

...
Създаването на скулптури е сложен и продължителен процес, който изисква
Коментари Харесай

Робот създава мраморни скулптури като Микеланджело

Създаването на статуи е комплициран и нескончаем развой, който изисква от майстора освен много старания, само че и незабравим гений. Стартъп компанията Robotor от Италия е проектирала робот, кадърен да основава творби на изкуството от карарски мрамор, които не отстъпват по художествена стойност и хубост на творенията на великия Микеланджело.

Основателят на компанията е сигурен, че роботът има огромни вероятности. Неговите творения са съвсем неразличими от тези, направени от живи хора. Разработчиците настояват, че Robotor може да размени човешката ръка на ваятел в 99% от случаите. В същото време компанията е уверена, че тяхната технология няма да отнеме работата на човешките майстори-художници. Роботът може единствено да го усъвършенства, да улесни и форсира процеса на основаване на същински шедьоври, на които да се възхищава публиката.

Роботът е висок към 4 метра и се назовава " 1L ". Той е в положение да отрязва тъкмо и най-малките фрагменти от мрамор денонощно, даже при най-трудните условия. Технологията има цялостно право да бъде наречена революционна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР