Създаването на съоръжението за добив е част от по-широка стратегия,

...
Създаването на съоръжението за добив е част от по-широка стратегия,
Коментари Харесай

Азиатска държава инвестира над $1 милиард за развитие на Биткойн майнинга

Създаването на оборудването за рандеман е част от по-широка тактика, ориентирана към ускорение на икономическата цифровизация на Оман, поради мощната взаимозависимост на страната от приходите от експорт на нефт.

Наскоро Оман откри нов център за рандеман на криптовалути, като това е второто оборудване от този тип, което започва в страната през последните 10 месеца.

Според локален отчет на Oman Daily Observer центърът, предопределен за хостинг на данни и рандеман на криптовалути, е оголен в рамките на свободната зона Салала – профилирана икономическа зона с понижено корпоративно данъчно облагане.  

Дейността на центъра ще бъде следена от локално дружество на име Exahertz, в съдействие с Moonwalk Systems, блокчейн компания със седалище в Дубай.

Финансовите разноски за оборудването се правят оценка на 135 милиона омански риала, което се равнява на почти $350 милиона. Хардуерът ще бъде доставен от Bitmain Technologies, известно име в тази област, с амбициозните планове до октомври 2023 година да бъдат конфигурирани общо 15,000 устройства.

Понастоящем оборудването е в прелиминарен стадий, като към този момент са включени 2,000 машини, които черпят сила от 11-мегаватов потенциал, както се показва в предоставената информация.

Тази самодейност е в сходство с по-широката тактика за ускорение на цифровата промяна на Оман – нужна стъпка поради главната взаимозависимост на страната от приходите, генерирани от износа на петролни запаси.  

Забележително е, че през ноември 2022 година е открит различен център за рандеман, което е обвързвано с финансов ангажимент в размер на 150 милиона омански риала (приблизително $389 милиона). През 2022 година цената на електрическата енергия за предприятията в страната е регистрирана на 0.064 риала (около $0.166) за киловатчас.

Като значим ход на 27 юли държавното управление на Оман показа съвещателен документ, очертаващ бъдеща национална рамка за криптовалутите. Сред препоръчаните разпореждания е допустимо доставчиците на цифрови активи да бъдат задължени да основат локални офиси в границите на юрисдикцията на Оман.  

Освен това от тях може да се изисква да поддържат по-малък дял от активите си в горещи портфейли, да правят одити на предпазените активи и да дават доказателства за запасите си.

Очаква се Оман да притегли над $1.1 милиарда в вложения за частни уреди за копаене на Биткойн, като “тази самодейност е в унисон с задачата да се диверсифицира стопанската система, като се интегрират модерни технологии и в същото време се съблюдава уговорката за етични и устойчиви практики ” съгласно шейх Мансур бин Талеб Бин Али Ал Хинай

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР