Създаването на редовно правителство и постигането на прагматична коалиция е

...
Създаването на редовно правителство и постигането на прагматична коалиция е
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Ще запомним 2023 г. с редовното правителство и промените в конституцията

Създаването на постоянно държавно управление и постигането на прагматична коалиция е най-важното вътрешно-политическо събитие на 2023 година. Следващото е конституционната смяна – мъчно упражнение по самоуправление, което не е по силите на всяко Народно заседание.

Това разяснява пред БНР-Радио София политологът Любомир Стефанов, учител в Нов български университет:

„ Политиците от болшинството най-сетно откриват остарялата житейска формула, че не ти би трябвало закалена стомана, с цел да блъскаш по стената, а би трябвало гъвкава, която разрешава адаптиране съгласно момента, т.е. политическа предвидливост и прагматизъм, “ разяснява Стефанов.

Според политолога, в този момент се чака актът с конституционните промени да отпуши развой, да сложи началото за възвръщане доверието на българина към държавността.

„ Избори до дупка за никого не работят, на никого не оказват помощ. Големите настоящи цели за задачите на обществото за целия преход към политическо демократично самоуправление, “ изясни политологът.

Стефанов счита, че президентът Румен Радев се е върнал в руслото на неговите пълномощия, а Бойко Борисов ще остане в политиката, докато той реши – към този момент е незаобиколим фактор.

Колкото събитията от последните дни, съгласно Стефанов Паметникът на руската войска (ПСА) си отива там, където му е мястото. Демонтажът му надали ще се отрази на обединението.

Дори митингът в Народното събрание не стигна по-далеч от дребни вандалски прояви, заключи Любомир Стефанов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР