Създаването на постоянно "селище" на Луната е първи етап от

...
Създаването на постоянно "селище" на Луната е първи етап от
Коментари Харесай

"Лунно селище" - първият етап от изпращането на хора на Марс

Създаването на непрекъснато "селище " на Луната е първи стадий от изпращането на хора на Марс, сподели представител на Европейската галактическа организация (ЕКА) на интернационалния конгрес по астронавтика в Аделаида, съобщи Агенция Франс Прес.

Луната, където човек не е стъпвал от 1972 година, е "мястото където би трябвало да бъдем ", даже и Марс да остава "крайната дестинация ".

"Живеем на ниска земна орбита на Международната галактическа станция към този момент 17 години и се приготвяме за първа пилотирана задача към Марс ",каза пред Агенция Франс Прес Пиеро Месина от ЕКА. "Междувременно, мислим, че има опция да бъде основано непрекъснато и трайно наличие на лунната повърхнина ".

Достигането до Марс и колонизирането на планетата се счита от частните и държавни бизнесмени за идващия главен стадий в усвояването на космоса. Тази тематика е една от главните на конгреса в Аделаида.

По-близката цел, съгласно Месина, би трябвало да е непрекъснато наличие на Луната, даже посредством елементарен робот.

През 2015 година шефът на ЕКА Ян Вьорнер предложи Международната галактическа станция да бъде заменена с "лунно населено място ", в което да могат да вземат участие всички искащи страни. Финансирането на Международната галактическа станция е обезпечено до 2024 година

НАСА работи върху план, наименуван "Дийп спейс гейтуей ", с който да бъдат изпратени астронавти на лунна орбита. Към него се причисли и Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР