Създаването на парламент е равно на революция за времето си“.

...
Създаването на парламент е равно на революция за времето си“.
Коментари Харесай

Никола Минчев: Създаването на Парламент преди 143 години е смела революция

Създаването на парламент е равно на гражданска война за времето си “. Това сподели ръководителят на 47-ото Народно заседание Никола Минчев при започване на днешното пленарно съвещание.

„ На този ден преди 143 години е извършено Учредителното заседание на първото Народно заседание на новата ни свободна Трета българска страна. Тази дата е специфична за нашето Отечество, тъй като отбелязва началото на няколко основни процеса. На първо място дано се сложим в подтекст на времето – след Руско-турската освободителна война българите получават отговор на фантазията си за свободна страна. На второ място – основаването на парламент е равно на гражданска война за времето си “, съобщи Никола Минчев.

По думите му за времето си учредителният акт е акт на храброст и рационализация. „ Представителите на българския народ демонстрират предвидливост, слагат националния интерес над всичко и дружно начертават сполучливия път на България. Нека всички ние – народните представители от 47-ото Народно заседание да бъдем на висотата на упованията на българските жители, да следваме образеца на нашите предшественици и с разсъдък и воля да одобряваме най-хубавите решения за България “, сподели още ръководителят на Народното събрание.

Първа точка за деня в пленарната зала е първото гласоподаване на Законопроекта за държавния бюджет за 2022 година В залата е финансовият министър Асен Василев.

Преди дебата Георги Ганев от „ Демократична България “ обърна внимание, че има усложнения със уеб страницата на Народното събрание и с интернет.

Движение за права и свободи още веднъж желаеха смяна на статуса на отговора на въпрос на Мустафа Карадайъ от предходната година.

В програмата за през днешния ден е също първо гласоподаване на промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР