Създаването на памет и управлението ѝ със сигурност е един

...
Създаването на памет и управлението ѝ със сигурност е един
Коментари Харесай

Игри и пак игри - вашата памет ще ви благодари

Създаването наизуст и ръководството ѝ сигурно е един от най-важните процеси, които се реализират в мозъка ни. Представете си единствено един ден без нея! С напредването на възрастта, или вследствие на огромния стрес обаче, е допустимо да се появят проблеми с положителната памет. Още занапред можем да забавим този развой с осъществяването на няколко дейности.

Използвайте мнемониката

Мнемониката съставлява изкуството да запаметяваш информация посредством основаване на асоциации. В основата на теорията за асоциативността е схващането, че в случай че два детайла бъдат свързани, то появяването единствено на единия незабавно ще подсети и за другия. Според изследване мнемоничните техники доста оказват помощ за развиването на мозъчната активност като цяло.

Тренирайте постоянно

Воденето на затънал метод на живот също може да е фактор при загубата наизуст. Физическите извършения оказват помощ за по-лесното запомняне.

Играйте видео игри

Освен че е отпускащо, прекарването на няколко часа във видео игри също оказва помощ за паметта, защото води до основаване на асоциации в мозъка.

Яжте плодове и зеленчуци

Научно потвърдено е, че плодовете и зеленчуците намаляват равнищата на стрес в мозъка и оказват помощ за поддържането на постоянни когнитивни функционалности.

Намалете напрежението

Интензивният и непрекъснат стрес, изключително доста високите му равнища, могат доста елементарно да влошат паметта и да нарушат когнитивните ни качества. Така че, забавете темпото – освободете напрежението с медитация, дълга разходка или различен способ, който смятате за ефикасен за вас.

По материал на Msn.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР