Създаването на общински фонд за подкрепа на местни граждански инициативи

...
Създаването на общински фонд за подкрепа на местни граждански инициативи
Коментари Харесай

В Търговище създават общински фонд за подкрепа на граждански инициативи 

Създаването на общински фонд за поддръжка на локални цивилен начинания предлага в докладна до Общинския съвет кметът доктор Дарин Димитров. Иска се и позволение за подписване на съглашение за съдействие със Сдружение „ Платформа – АГОРА “, в партньорство с което ще бъде основан фондът.

Целта е да се даде опция на разнообразни неправителствени организации, читалища, неофициални цивилен групи, сдружения на етажната благосъстоятелност да аплайват за безплатна финансова помощ от общинскияфонд. Това ще се случва по избрани правила, като следва те да бъдат оповестени за публично разискване.

Всяка година ще бъдат определяниприоритетни планови сфери. Намерението на общинската администрация е в началото вниманието да бъде ориентирано към планове, свързани с възстановяване на градската среда.

Кандидатите за финансиране ще би трябвало да вложат минимални средства и/или личен труд. Назначена от кмета комисия ще класирапроектите, според от избраните цели.

Финансирането на общинския фонд се планува да бъде от общинския бюджет, като е допустимо финансиране и посредством други източници.

След издание на плана на устав за действието на общинския фонд, ще бъде проведено и публично разискване.

Припомняме, че поддръжката за локални цивилен начинания е измежду целите в управническата стратегия на кмета доктор Дарин Димитров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР