Създаването на нови връзки към Европейската транспортна мрежа (TEN-T) е

...
Създаването на нови връзки към Европейската транспортна мрежа (TEN-T) е
Коментари Харесай

Нови връзки в Европейската транспортна мрежа са отлична възможност за развитие

Създаването на нови връзки към Европейската транспортна мрежа (TEN-T) е отлична опция за развиване на нашия район, а точно от Балтийско море до Черно море и Егейско море през Карпатите.

Това заяви заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов по време на видео конференция, отдадена на Карпатите като европейски район.

Изграждането на надеждна и висококачествена транспортна мрежа би подсигурило устойчива съгласуваност на територията на целия Европейски Съюз без физически пропуски, тесни места или изчезнали връзки до 2050 година Предложението е опция за пригаждане на мрежата към бъдещите потребности, по-специално декарбонизация, цифровизация и резистентност на непредвидени спешни събития.

Подкрепяме концепцията за модифициране на съществуващите коридори, с цел да се реализира синергия сред инфраструктурните и експлоатационните аспекти на мрежата.

„ Споделяме позицията на Вишеградската група, че въвеждането на по-високи условия за TEN-T без в допълнение време и уместно европейско финансиране за внедряване, наподобява доста рисковано. Това евентуално ще докара до неспазване на периодите. Ние сме изцяло уверени, че ефикасността на ресурсите би трябвало да остане основен принцип “, заяви заместник-министър Върбанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР