Създаването на независима и географски цялостна държава Палестина е химера.

...
Създаването на независима и географски цялостна държава Палестина е химера.
Коментари Харесай

Георги Милков: Хамас може да бъде унищожен, но след тях ще дойдат още по-лоши и опасни организации

Създаването на самостоятелна и географски цялостна страна Палестина е фантазия. И двете страни в спора отхвърлят съществуването на другата. Хората в Газа нямат никакъв късмет да живеят обикновено. " Хамас “ може да бъде погубен, само че след тях ще дойдат още по-лоши и рискови организации. Има такива групировки, спрямо които " Хамас " са като колежани. Тези хора ще вземат в един миг властта и това ще продължи безпределно. До края на живота си те ще се бият с някого.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия журналистът Георги Милков. По думите му няма оптимистичен сюжет на спора.

" Израел има един главен проблем и той е да отбрани своите жители. И най-много – първо тези, които са на територията на Израел, тъй като това, което се случи оня ден, свари страната неподготвена и се стигна до тези невиждани жертви. На второ място има и невиждан брой заложници в Газа, чийто живот би трябвало да се подсигурява. Как ще се случи това обаче – към момента никой не знае. Убеден съм, че даже висшето управление на Израел, имам подозрение, че към момента не знае по какъв начин ще реализира това. Има огромен брой дами, деца и възрастни хора измежду отвлечените ", добави Милков.

Според журналиста може да има сухопътна интервенция на Израел в Ивицата Газа:

" Възможно е това да се случи, само че това решение, в случай че бъде взето такова, ще се направи с цялостната отговорност и схващане, че израелската войска ще понесе доста жертви. На територията на линията Газа, която е една от най-гъсто обитаемоте в света, би трябвало да бъдеш доста деликатен. На тази територия живеят повече от 2 милиона души. Когато аз вървях там, можеше да се влезе през тунели от Египет. Те бяха разрушени, само че някои, в които съм влизал, бяха на по два и три етажа. Имаше добре развита мрежа от тунели и непрекъснато се копаят нови ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР