Създаването на невербален спектакъл е трудно, защото нямаш драматургия и

...
Създаването на невербален спектакъл е трудно, защото нямаш драматургия и
Коментари Харесай

Режисьорът на Първобит-но: Създаването на невербален спектакъл е трудно, защото нямаш драматургия

Създаването на невербален театър е мъчно, тъй като нямаш драматургия и би трябвало да създадеш такава въз основата на образните картини, и музиката. По-трудно е, тъй като се изискват доста опити, до момента в който намерим тези неща, които се получават и работят всякога ". Това каза на  Радио " Фокус " " Денят на Фокус " режисьорът на представлението " Първобит-но " Александър Йорданов, което има премиера в София довечера. 

По думите му " Първобит-но " се е родило доста ненадейно.

" Имахме тотално друга концепция и посока първоначално, само че взехме решение да пробваме какво ще се получи първо единствено с хартията. Тя завзе тотално главите ни, тя беше всичко, което ни е нужно, и по тази причина взехме решение да останем единствено с нея ", изясни той за процеса на основаването на спектакъла.  

" В работата си се осланям на книгите на Джоузеф Камбъл, който изследва мита от зараждането му и мита в живота на хората през днешния ден. В спектакъла са включени трактовки на разнообразни легенди и детайли, както от гръцката митология, по този начин и от християнската история ", добави Йорданов. 

Харитина Владимирова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР