Създаването на Консултативен съвет по въпросите на киберсигурността (КСВК) към

...
Създаването на Консултативен съвет по въпросите на киберсигурността (КСВК) към
Коментари Харесай

Консултативен съвет по въпросите на киберсигурността се създава към БСК

Създаването на Консултативен съвет по въпросите на киберсигурността (КСВК) към БСК утвърди на днешното си съвещание Управителният съвет на Камарата. Съветът ще подкрепя УС на БСК, като ще изготвя мнения и разбори, ще прави оферти за нормативни промени и ще съветва членовете на Камарата по въпросите на киберсигурността, а членовете на Съвета ще съставляват БСК в работни групи и консултативни органи към държавни институции. Координатор на Съвета ще бъде Ясен Танев – ръководител на УС на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт (БАРБС), член на БСК. В състава на Съвета са поканени за присъединяване специалисти от членуващи в БСК компании и организации.

В днешно време на софтуерно развиване и интензивно внедряване на нововъведения, фирмите все по-често срещат предизвикателство в това да защитят най-важното си владеене, а точно информацията. Днес над 10000 хакерски атаки на всеки час се случват в международен мащаб. Успешната тактика за киберсигурност би трябвало непрестанно да се развива, с цел да върви в крайник с изменящите се тактики и технологии, употребявани от хакерите. Този развой изисква многостранни старания и знания, с цел да отговори съответно на непрестанно възходящата трудност на киберзаплахите и потребностите за сигурност на всяка организация. Именно това предизвика концепцията за основаването на Съвета по КСВК към БСК.

Управителният съвет на БСК утвърди и оферти на БСК за промяна на висшето обучение. С предложенията БСК акцентира нуждата от осъществяване на навреме, необятно и пълноценно разискване на нужните решения и ограничения за цялостна промяна на висшето обучение (ВО) с присъединяване на управленията на висшите учебни заведения и университети, Съвета на ректорите, Министерство на образованието, национално предавателни и браншови сдружения на работодателите и служащите и други заинтригувани страни. Основна цел на този спор следва да бъде приемане на амбициозна и осъществима тактика за развиване на висшето обучение до 2030 година, отговаряща на актуалните провокации, на протичащата цифровизация на световната стопанска система в сходство с метода и кардиналните промени на Закона за висшето обучение, импортирани в 44-то Народно заседание.

На днешното си съвещание Управителният съвет одобри за пълноправни членове на БСК шест компании, както следва:

1. МЛАДЕЖКИ БИЗНЕС ЦЕНТЪР /МБЦ/, Youth Business Center /YBC/, с предмет на активност „ Популяризиране на образованието, предприемачеството, здравословния метод на живот и дейната спортна активност, посредством образуване на спортни и други събития, семинари, образования, фестивали и всякаква друга незабранена от закона активност ориентирана към реализиране на задачите на сдружението “. МБЦ е частен, само че наличен бизнес център, предлагащ стимулираща стратегия и подкрепяща среда. Обединява класическите изпитани модели, с новаторска методика и опита на бизнесмени, съумели ментори и експерти в своята област. Старши лидерски екип и менторите в МБЦ са хора с опит в действителния бизнес, сполучливи в работа си и в това време с афинитет към децата. Гост менторите в МБЦ са съумели персони в България, които желаят да предадат опита си на новото потомство. Те демонстрират на децата сполучливи стратегии и модели в бизнеса, като ги приготвят да мислят изобретателно и да приспособяват моделите съгласно настоящи ролеви обстановки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР