„Създаването на фонд за привличане и подкрепа на млади медицински

...
„Създаването на фонд за привличане и подкрепа на млади медицински
Коментари Харесай

Кандидат-кметът на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев: Създаваме фонд за подкрепа на млади медицински специалисти

„ Създаването на фонд за привличане и поддръжка на млади медицински експерти е един от главните ни цели за идващия мандат. Нашата цел е да помогнем на тези младежи, когато стартират работа в общинската болница и да им създадем условия да останат да работят и да живеят тук в Горна Оряховица “, показа на среща с лекари и медицински експерти от МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ инж. Добромир Добрев, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.



Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от Политическа партия ГЕРБ беседва с медиците дружно с народния представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева и претендентът за общински консултант, хирургът доктор Борислав Генчев. Инж. Добрев показа с лекарите и медицинските експерти целите за идващия мандат, свързани със опазването на здравето. Ще продължи надграждането на поставената към този момент основа за основаване на нужните условия за модерна диагностика и лекуване, както и подобряването на материалните условия за болнично обслужване.



Програмата планува също да продължи ремонта и поддръжката на сградния фонд на здравното заведение, а посредством икономии на средства от осъществените ограничения за енергийна успеваемост, да бъде нараснало възнаграждението на работещите в болничното заведение. Ще продължи и поетапното възобновяване на здравното съоръжение в болничното заведение. Предстои закупуване на рентгенов уред за отделението по образната диагностика.



Близо 800 хиляди лева е вложила Община Горна Оряховица през миналия мандат в МБАЛ „ Св. Иван Рилски “. Средствата са за закупуване на инсталация и поправки на отделенията. За здравното заведение е закупена рентгенова тръба и компютърен томограф за отделението по образна диагностика, както и лапароскопска система за отделението по хирургия. Общината е финансирала и закупуване на фиброларингоскоп за отделението по уши нос и гърло, на факоемулсификатор за очно поделение и други инсталация и консумативи. Направени са поправки в отделенията по инфекциозни заболявания, ОАИЛ, вътрешни отделения, отделението по педиатрия и по образна диагностика. По план „ Красива България “ е изработен ремонт на втори етаж южно крило, следва и замяна на асансьорите в болничното заведение. Приключва ремонта на покрива над Акушеро-гинекологично и родилно отделения, който се финансира със средства от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди по план на Община Горна Оряховица. За първи път от 12 години през 2019 година МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ излезе на облага.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР