Създаването на европейски цифров сертификат за КОВИД-19 е важна стъпка

...
Създаването на европейски цифров сертификат за КОВИД-19 е важна стъпка
Коментари Харесай

Радев в Брюксел: Цифровият сертификат за COVID-19 не трябва да създава нови бариери

Създаването на европейски дигитален документ за КОВИД-19 е значима стъпка за гарантиране свободата на придвижване на европейските жители. Това съобщи президентът Румен Радев по време на втория ден на срещата на върха в Брюксел.

" Въвеждането на този документ обаче не би трябвало да основава нови бариери, нови отговорности и не би трябвало по никакъв метод да вкарва дискриминация сред европейските жители. Нуждаем се от тласъци за възобновяване на работата за значими браншове в стопанската система и изключително в туризма ", добави той.

Президентът съобщи, че ще се преглежда и механизъм за шерване на ваксини от държави-членки към трети страни, като за България предпочитани са Западните Балкани с акцент върху Република Северна Македония.

По думите на президента най-важната тематика, която касае България е обвързвана с внезапното повишаване на упоритостите на Съюза за фрапантно понижаване на излъчванията на парникови газове с над 55% до 2030 година, което слага България в мъчно състояние.

" Миналият декември Съветът е приел тази обвързваща цел и Европейската комисия работи интензивно за упорит законодателен пакет. В тази обстановка опциите на България за маневриране са извънредно лимитирани. Затова ще настояваме да се регистрират спецификите на страните, другия старт на страните членки и въвеждане на ограничения, които да пазят конкурентоспособността и да подсигуряват обществена търпимост на зеления преход. ", съобщи Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР