Създаването на държавна петролна компания ще струва около 500 милиона

...
Създаването на държавна петролна компания ще струва около 500 милиона
Коментари Харесай

500 млн. лева щяла да струва държавната петролна компания

Създаването на държавна петролна компания ще коства към 500 милиона лeва. Това предвижда икономистът Мартин Димитров пред bTV.

Според него тази стъпка би била неточност.

Той уточни, че у нас има най-вече бензиностанции на 1 млн. души в целия Европейски Съюз - към 420 бензиностанции. За съпоставяне икономистът уточни Франция и Германия, където те са към 200 на 1 млн. души.

Според Димитров обаче казусът е в достъпът до данъчно акцизните хранилища, а не в броя на бензиностанциите.

Трябва да се облекчи самата процедура по основаване на нов склад, те да бъдат контролирани, а публични снабдители би трябвало да разгласяват в края на всеки месец свободните количества, с цел да е ясно къде и по какъв начин може да бъде изработен същинският достъп, изясни той.

Според него единствената добра наклонност е да се употребяват държавните хранилища. И тя обаче не била задоволителна.

" В законопроекта написа, че в случай че сте предприемач и желаете достъп до данъчен склад и той ви бъде отхвърлен, това, което би трябвало да извършите, е да отидете в Агенция " Митници ", да се оплачете и те надали не стават ново полицейско звено, отиват да проверяват за какво ви е отхвърлен достъп. Само че една система, в случай че не работи автоматизирано, без да се постанова присъединяване на полицейско звено, по този начин няма да стане ", счита Димитров.

Той е безапелационен, че страната не би трябвало да взе участие в пазара на горивата, а да го контролира. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР