Създаването на четвърта колония на белошипа ветрушка у нас планират

...
Създаването на четвърта колония на белошипа ветрушка у нас планират
Коментари Харесай

Създаването на четвърта колония на белошипа ветрушка у нас планират от „Зелени Балкани“



Създаването на четвърта колония на белошипа ветрушка у нас възнамеряват природозащитниците от „ Зелени Балкани “. Тя ще е до карловското село Климент, а първите птици там ще бъдат пуснати напролет. Това стана ясно след Балканската работна среща за белошипата ветрушка, проведена от екипа на „ Зелени Балкани “ по план " Живот за белошипата ветрушка ".

Над 30 представители от съвсем всички балкански страни, както и водещи специалисти от Италия, Испания и Франция, са взели присъединяване в срещата, отдадена на опазването на типа.

В рамките на събитието природозащитниците са посетили част от местата с колонии на белошипи ветрушки у нас, описа Христина Клисурова от „ Зелени Балкани “.

По време на срещата са били показани и три изложения, отдадени на биоразнообразието в Сакар планина като част от Натура 2000, сподели още Христина Клисурова.

Страната ни е водеща на Балканския полуостров в дейностите по запазване и възобновяване на типа.

Водещи в опазването на белошипата ветрушка в Европа са специалистите от Италия, Испания и Франция.

В момента природозащитниците работят по основаването на 4-та колония на белошипи ветрушки у нас, след тези в сакарското село Левка, край избавителния център за диви животни до Стара Загора и край Бургас. Тя ще е към Карловското село Климент, където се правят подготвителни действия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР