Създаване на мегаагенция, която да управлява регистрите, сред които са

...
Създаване на мегаагенция, която да управлява регистрите, сред които са
Коментари Харесай

Нова мегаагенция обединява БУЛСТАТ, Имотния и Търговския регистър, кадастъра и ГРАО


Създаване на мегаагенция , която да ръководи регистрите, измежду които са Имотният и Търговският , плануват ръководещите, като към този момент има консенсус кой ще застане отпред.

Вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова да оглави новата организация – за това са се разбрали съдружните сътрудници, оповестява.

Идеята е била обсъждана на препоръки на лидерско равнище, а законопроектът по учредяването ѝ към този момент е импортиран в Народното събрание.

В бъдещата Държавна организация по вписванията влизат Имотният и Търговският указател, кадастърът, БУЛСТАТ, регистрите на особените залози и на имуществените връзки на съпрузите, както и ГРАО . Те и в този момент са в ресора на Константинова като вицепремиер. В законопроекта е записано, че ръководителят ще се дефинира с решение на Министерския съвет и ще има мандат от 5 години .

Най-голяма опозиция е имало от Агенцията по вписвания, която в този момент е към Министерството на правораздаването, и от Агенцията по геодезия и картография, която в този момент е на послушание на Министерството на районната развиване и благоустройството.

" Демократична България " са отстъпили пред " Продължаваме промяната " отпред на новата мегаагенция да застане министърът на електронното ръководство.

Според източник от ръководещата коалиция окрупняването на масивите от данни ще докара до по-лесна връзка , а задачата е в края на годината да проработи апликация за смарт телефон, която да направи услуги като да вземем за пример заплащане на налози, издаване на удостоверение за съдимост и даже за възобновяване на шофьорска брошура, налични онлайн.

На 10 юни, петък, на Експертен юридически съвет пък ще бъде разисква концепцията за уедряване на общини и ограничение на мандатите на кметовете. От Политическа партия оферират те да имат право единствено на два мандата и това да бъде записано в Закона за локалното самоуправление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР