Създаване на човешка кожа с 3d принтер - отдавана се

...
Създаване на човешка кожа с 3d принтер - отдавана се
Коментари Харесай

Принтиране на човешка кожа

Създаване на човешка кожа с 3d принтер - отдавана се е трансформирало в предизвикателство за учените. Вече има сполучливи разработки. Сингапурски експерти, обаче, съумяха да ускорят процеса. За по-малко от минута те " отпечатват " парче кожа с размерите на човешки нокът.

Създадена е в лаборатория, само че по химични и биологични характерности на се разграничава от същинската човешка кожа. Изградена е от донорски кафези и колаген. Необходими са към две седмици клетките да стартират да се разделят и да се оформи белезникава мембрана. Следва принтирането.

Засега потреблението на принтираната кожа остава на равнище: козметика.
Джон Кон, шеф на лаборатория, Сингапур: Правим разнообразни проби. Искаме да разберем до каква степен избрани артикули проникват през кожата.
И до каква степен вредят. За това се тестват равнища на токсичност и се ревизират веществата, които биха провокирали неспокойствие на кожата.
Джон Кон, шеф на лаборатория, Сингапур: Искаме да намерим опция на човешката кожа. В доста елементи на света тестванията върху животни са неразрешени.
Сингапурските учени са уверени, че скоро изкуствено основаната кожа ще откри още по-голямо приложение и ще бъде употребена даже при лекуването на хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР