създава център за , за да координира мисленето на банката

...
създава център за , за да координира мисленето на банката
Коментари Харесай

ЕЦБ създава център за изменение на климата

създава център за, с цел да координира мисленето на банката за това по какъв начин най-добре да включи въпросите на климата в паричната политика и банковия контрол. Това съобщи в понеделник президентът на ЕЦБ, оповестяват Ройтерс и " Уолстрийт джърнъл ", представени от БНР.
" Сега стартираме нов център за изменение на климата, с цел да обединим по-ефективно другите експертни знания и посоки на работа по климата в цялата банка ", сподели Лагард в своя тирада пред конференция на Института за право и финанси към Университета във Франкфурт.
" Центърът за изменение на климата обезпечава структурата, която ни е нужна, с цел да се оправим с казуса, с неотложността и решителността, който той заслужава “, добави тя.
В речта си Лагард уточни, че сега централните банки са изправени пред две трендове: последствията от изменението на климата стават все по-видими и процесът на промяна към нисковъглеродна стопанска система набира скорост. Според Лагард и двете трендове включват опасности, макар че тя прави оценка като доста по-висок дълготрайния риск от неконтролирани климатични промени.
Според шефа на ЕЦБ " физическото влияние върху климата " и процесът на промяна освен засягат банковите салда и по този метод финансовата непоклатимост, само че също по този начин - посредством голям брой канали - и мандата на централната банка за ценова непоклатимост. " Ето за какво съображенията за изменението на климата също са част от нашия обзор на паричната политика ", сподели госпожа Лагард. Тя уточни, че изменението на климата може да аргументи краткосрочни съмнения в производството и инфлацията посредством рискови метеорологични феномени и може да повлияе на тези променливи в дълготраен проект.
 Европейската централна банка: Да не се позволява внезапно прекъсване на ограниченията за помощ в страните Европейската централна банка: Да не се позволява внезапно прекъсване на ограниченията за помощ в страните
Европейската централна банка предизвести, че преждевременното отдръпване на държавната поддръжка за засегнатите от пандемията стопански системи в...
" Политиките и нововъведенията, ориентирани към ограничение на изменението на климата, също могат да окажат доста въздействие върху растежа и инфлацията “, предизвести Лагард.
" Благодарение на нашия обзор на тактиката, ние можем по-добре да оценим по какъв начин можем да защитим нашия мандат пред тези опасности и в това време да укрепим устойчивостта на паричната политика и нашия баланс към климатичните опасности ", сподели още ръководителят на ЕЦБ.
Този развой също по този начин ще изследва какъв брой реалистични, ефикасни и ефикасни са избрани варианти и дали те са в сходство с мандата на ЕЦБ.
Според изказвания на Лагард от по-рано, ЕЦБ е завършила към половината от прегледа на своята тактика, като в този момент се преглеждат въпросите на изменението на климата. Стратегическият обзор би трябвало да завърши доникъде на тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР