Създава се една порочна практика, при която се решава нарушител

...
Създава се една порочна практика, при която се решава нарушител
Коментари Харесай

Лидерът на НФСБ изригна в ефир за опростените дългове на мюфтийството


Създава се една порочна процедура, при която се взема решение извършител на закона да не изплаща налози, като му се опрощават налози. Това е погрешно взето решение. Това съобщи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия националният представител и водач на НФСБ Валери Симеонов във връзка опростените задължения на основното мюфтийство.

,,Законът евентуално ще мине и на второ четене с поддръжката на ГЕРБ, Движение за права и свободи и "Воля ", тъй че в тази ситуация наличието или отсъствието на сътрудниците от Българска социалистическа партия не е толкоз значимо. Проблемът е, че това решение не е в съгласие с "Обединени патриоти ", не е коментирано дори. Но това решение минава с напън от горната страна, това са отговорности, които страната би трябвало да си прибере от завоюва правосъдни каузи. Защото главната част от тези 8 милиона са вследствие от изгубени каузи на основното мюфтийство за парцелите, към 1500 на брой, за които то предявява искания към българската страна. Има дефинитивно решение на Висшия касационен съд по този въпрос и претенциите на мюфтийството бяха отхвърлени, което настрана би трябвало да заплати към 5 милиона лв. разходи по делото като изгубила страна'', разяснява Симеонов и уточни, че основният мюфтия Мустафа Хаджи не може да бъде източник на достоверна информация.

,,Опрощаването на задълженията на мюфтийството е срам за българската страна. И за какво въобще сме длъжни да плащаме налози на вероизповеданията? Ами в случай че аз съм безбожник и не желая да заплащам? Знаете ли, цялата работа е да се прикрие работата с източването на парите на българската страна от мюфтийството'', добави Симеонов.

Лидерът на НФСБ се върна обратно към парламентарните избори от 2017 година, когато бе сниман да бута и дърпа стара жена на границата с Турция.

,,Искам единствено да напомня по този случай, че в случай че не бях дърпал онази старица на границата, в този момент щеше да има "Олеле! ", но за какво има две турски партии в Народното събрание. Защото в този момент от ГЕРБ щяха да имат 10 народни представители по-малко, а в Народното събрание – две турски партии в лицето на Движение за права и свободи и ДОСТ'', посочи той.

По отношение на стартиралата процедура за избор на стратегически вложител по плана АЕЦ "Белене " Сименов акцентира, че би трябвало да се изчака и да се подходи деликатно с енергийните планове.

,,Най-вероятно ще се явяваме независимо. Вътрешна македонска революционна организация към този момент взеха своето решение. Цялата работа е издънена'', отговори най-после депутатът на въпрос дали "Обединени патриоти " ще се явяват дружно на изборите за Европейски парламент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР