Създава се Bulgarian, Belgian, Luxembourg Economic Forum. Неправителствената организация ще

...
Създава се Bulgarian, Belgian, Luxembourg Economic Forum. Неправителствената организация ще
Коментари Харесай

МИИ: Икономическият форум между България, Белгия и Люксембург е с цел търговски и инвестиционни връзки

Създава се „ Bulgarian, Belgian, Luxembourg Economic Forum ”. Неправителствената организация ще има за цел да подкрепи икономическите, търговски и капиталови връзки сред България, Белгия и Люксембург . Това стана ясно на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и представители на инициативната група за основаване на форума. В диалога присъединяване взе и заместник-министър Ирина Щонова.

„ Традиционно положителните стопански връзки сред България, Кралство Белгия и Великото херцогство Люксембург са сериозна основа за разширение и задълбочаване на съдействието сред страните ни “, означи министър Стоянов. По думите му „ за развиването на българската стопанска система и капацитета на трите страни, е изключително значимо да насърчим интереса на белгийските и люксембургските компании за нови вложения или развиване на към този момент съществуващите такива “ .

Съвместната бизнес конструкция, в която от българската страна ще взе участие Българската търговско-промишлена палата, ще спомага на дребните и междинни предприятия от трите страни да се нареждат и развиват на пазарите им. Основен фокус ще е представянето на опциите, които предлага всяка от страните. Ще се търсят разнообразни форми за съдействие – през университети, развойни центрове, интернационалните изложби, медии и други Сред задачите е форумът да бъде още един метод за обмяна на опит и хрумвания сред фирмите в сферите на услугите, аутсорсинг на бизнес процеси, ИКТ бранша, проучвания и привличания на стартъпи, фармацевтична индустрия и други

Зам.-министърът Ирина Щонова уточни, че комерсиалните аташета на България имат значима роля за основаването на сходни начинания и развиването на двустранните стопански връзки и те също ще подкрепят процеса по институционализиране на новата организация. Участниците в срещата дискутираха, че Кралство Белгия е един от водещите вложители в България, като белгийските компании имат дълготрайни ползи и тактика за развиване. Великото херцогство Люксембург се подрежда на 7-мо място измежду водещите вложители в България .

В днешния диалог взеха присъединяване Филип Беке, някогашен дипломат на Кралство Белгия в Р България, Люк Сунье, почетен консул на България в Кралство Белгия, консулски окръг район Валония, Вили Ван Импе, почетен общоприет консул на страната ни в Белгия, консулски окръг район Фландрия, Цветан Симеонов, ръководител на УС на Българската търговско-промишлена палата, Божидар Патинов, стопански консултант в Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Белгия и Люксембург.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР