Създателят на World Wide Web Тим Бърнърс-Лий изказа предположение за

...
Създателят на World Wide Web Тим Бърнърс-Лий изказа предположение за
Коментари Харесай

Създателят на интернет предсказа края на Фейсбук и Гугъл

Създателят на World Wide Web Тим Бърнърс-Лий изрече съмнение за неотдавнашен колапс на огромни мрежови корпорации, по-специално Google и Facebook.

Причината за края им съгласно него ще бъде концентрацията на пари и власт в ръцете на една огромна корпорация и неизбежния монопол на пазара. Епъл, Майкрософт, Амазон, Google и Facebook имат обща пазарна капитализация от 3,7 трилиона $, равна на брутния вътрешен артикул на Германия през предходната година.

" Рано или късно, това води до доминирането на една компания на пазара и просто няма друга опция, с изключение на раздробяване ", сподели учения, представен от Мигнюз. Бърнърс-Лий, компютърен академик, който изобрети интернет през 1989 година съобщи, че е отчаян от настоящето положение на интернет след свадите за корист с персонални данни и потреблението на обществени мрежи за разпространение на ненавист.

Според него технологиите се развиват всяка година и това може да е проблем за софтуерни колоси като Google и Facebook. Рязка смяна в желанията и търсенията на потребителите на избрани интернет платформи и услуги може да докара до гибел на тези услуги, счита той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР