Създателят на Уикилийкс Джулиан Асандж е бил арестуван в САЩ,

...
Създателят на Уикилийкс Джулиан Асандж е бил арестуван в САЩ,
Коментари Харесай

Арестуваха Джулиан Асандж в САЩ

Създателят на " Уикилийкс " Джулиан Асандж е бил задържан в Съединени американски щати, оповестиха от интернационалната обществена мрежа, съобщи БГНЕС.
 Съд задължи Асандж да чисти след котката си  Мадрид упрекна Русия и Асандж в интервенция на изборите в Каталуния  Асандж изиска Тръмп да го помилва против скъпа информация
Прокурорите са разкрили съществуването на запечатан обвинителен акт в правосъдно дело по откъслечен случай, настояват още от " Уикилийкс ".

Точният темперамент на обвиняванията против Асандж към момента не е обявено.

Доскоро Асандж се укриваше в посолството на Еквадор в Лондон, където откри леговище през 2012 година, откакто против него бяха повдигнати обвинявания за обезчестяване в Швеция, а управляващите желаеха изгонването му. Опасенията на Асандж бяха, че в случай че бъде задържан ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати и предаден на съд за публикуването през 2010 година на военни и дипломатически секретни документи.

През 2017 година шведската прокуратура смъкна обвиняванията за обезчестяване.

Междувременно Асандж получи еквадорско поданство. Малко по-късно британското министерство на външните работи се опълчи на опита на еквадорската страна да даде дипломатически статут на Асандж, който е роден в Австралия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР