Създателят на прочутата антивирусна програма Джон Макафи бе открит мъртъв

...
Създателят на прочутата антивирусна програма Джон Макафи бе открит мъртъв
Коментари Харесай

Създателят на антивирусната програма McAfee бе открит мъртъв в затвора

Създателят на фамозната антивирусна стратегия Джон Макафи бе открит мъртъв в затворническата си килия, откакто по-рано в сряда испанското правораздаване позволи екстрадицията му в Съединени американски щати. 75-годишният американец бе търсен за данъчни измами в родината си.

По информация на в. " Паис " той е бил открит мъртъв в килията си в пандиза в Барселона. Правоохранителните органи на Каталуния са подхванали следствие по случая. Засега всичко сочи, че Макафи се е самоубил.

Превърнал се в гуру на криптовалутите, този предприемач беше задържан през октомври 2020 година на летището в Барселона и подложен в предварителния арест. Зелената светлина за екстрадицията му, дадена от испански съд, можеше да бъде обжалвана. Тя би трябвало по-късно да бъде утвърдена и от испанското държавно управление.

Според американски прокурори Макафи, който бе на 75 години, е пропуснал да заявява милиони долари доходи, а също е укрил от данъчните недвижимо имущество, кола и яхта, като ги е записал на името на други хора. Той беше търсен с интернационална заповед за арест.

За Макафи се заприказва и през 2012 година, когато съседът му в Белиз, беше мистериозно погубен, а това закононарушение остана и до ден сегашен неразгадано. Тогава полицията в хода на следствието откри, че самият Макафи живее със 17-годишно момиче и има няколко оръжия в дома си. Макафи избяга тогава и медиите месец наред следяха неговото търсене от полицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР