СЪЗДАТЕЛЯТ НА ПРЕСТИЖНИЯ ФОРУМ ПЕТЪР БОЯДЖИЕВ БЕ ОТЛИЧЕН ОТ КМЕТА

...
СЪЗДАТЕЛЯТ НА ПРЕСТИЖНИЯ ФОРУМ ПЕТЪР БОЯДЖИЕВ БЕ ОТЛИЧЕН ОТ КМЕТА
Коментари Харесай

В Казанлък започна „МИНИПРИНТ“

СЪЗДАТЕЛЯТ НА ПРЕСТИЖНИЯ ФОРУМ ПЕТЪР БОЯДЖИЕВ БЕ ОТЛИЧЕН ОТ КМЕТА С ПОЧЕТНИЯ ЗНАК НА ГРАДА

Като привилегия дефинира сполучливия опит да се срещнат разнообразни гледни точки в кротичък разговор в наши дни посредством дребните графики шефът на Художествена изложба – Казанлък Пламен Петров при откриването на „ МИНИПРИНТ – 2022 “. „ Над 180 създатели от целия свят, от повече от 40 страни участват в тазгодишната галерия в Художествена изложба – Казанлък. “, заяви той и означи заслугата за построените мостове на доверие сред създателите на основателя на „ МИНИПРИНТ “ – казанлъшкият художник Петър Бояджиев. Той живее и работи от десетки години в Канада, само че сложи началото на влиятелния конгрес в родния си град. „ Хиляди актьори чуват името Казанлък поради дребната графика. “, означи Пламен Петров.

Петър Бояджиев напомни „ скромната концепция първоначално, която с времето се оказава, че разрешава огромен мащаб и получава голям отзив. “. Авторът на концепцията описа, че през годините дребни графики са представяни от повече от 460 актьори от над 50 страни, наградените са 65, от които 20 интернационални създатели трайно участват всяка година.

Кметът на Казанлък отличи Петър Бояджиев с Почетен знак на Казанлък: „ Тази година Петър Бояджиев в действителност е побрал света в галерията! Не единствено като създатели и страни, само че и като професионализъм и високо майсторско качество, бих споделила – ювелирно, за което му благодаря! “, сподели Галина Стоянова. Тя означи, че Петър Бояджиев като създател е обединител и това е негова заслуга в плана „ Малка графика “, освен това – той е предпочел да провежда влиятелния конгрес в родния си град. „ Този роман за Казанлък пред света е доста безценен! “, означи Галина Стоянова. „ Това е заслуга и за Почетен жител на Казанлък, с това би трябвало да е изпълнено наличието на почетното звание. “, съобщи Кметът на Казанлък и бе посрещната с бурни овации.

Първата категория за класическа техника в тазгодишното издание на МИНИПРИНТ завоюва Беа Ван Дер Хайдден от Нидерлания, която бе измежду публиката и персонално получи оценката си. Във второкласен, на фона на извънредно забавни актьори от целия свят бе отличен Марек Гризб от Полша.

Международната галерия за модерна дребна графика МИНИПРИНТ в Казанлък е годишна демонстрация, която среща разнообразни гледни точки към творбите и дава пространство за среща сред обичайни и пробни подходи с високо техническо качество и дълбочина на въображението. Утвърдена в годините, изложбата МИНИПРИНТ е част от обичайния културен календар на Казанлък.

Посетителите имаха опция да посетят и изложбата с наградени през годините произведения в Музея на фотографията, където бяха прелестно сюрпризирани с красиви музикални осъществявания от френската известна музика.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР