Създателят на Microsoft“ може да е познат на всички нас

...
Създателят на Microsoft“ може да е познат на всички нас
Коментари Харесай

10 шокиращи факта за детството на Бил Гейтс

Създателят на „ Microsoft “ може да е прочут на всички нас с помощта на големите му заслуги в развиването на компютърните технологии, само че обстоятелствата от живота му, за които ще ви разкажем, надалеч не са толкоз известни.

Вижте нашия лист от 10 шокиращи обстоятелството за детството на Бил Гейтс и разберете малко повече за детето, трансформирало се в един от най-богатите хора на планетата.

1. Историята на Бил Гейтс няма нищо общо с „ Беднякът милионер “

Колкото и да ни се желае да се вдъхновим от една трогателна история, разказваща за бедния Бил, който открива призванието си и се трансформира в милиардер – нещата към предприемачът не стоят тъкмо по този начин. Всъщност дребния Гейтс израства в богато семейство, чиито приходи дават отговор на горната междинна класа. Професията на татко му като юрист докарва задоволително средства, с цел да могат Бил и двете му сестри – Кристи и Либи, да живеят умерено и пищно.

2. Гейтс употребявал софтуера, с цел да смъква девойки

…или по-точно – стараел се да смъква девойки, впечатлявайки ги със забележителните си софтуерни умения, само че номерът не постоянно успявал да мине. Като дете-гений, заложбите на Гейтс били употребявани от учебното настоятелство за въвеждането на софтуера на програмата с часовете. Тъй като имал свободен достъп до ученическото разписание, тинейджърът решил да се възползва от опцията да усъвършенства обществения си живот. Той нагласял часовете си по този начин, че да се пада в клас с най-интригуващите за него девойки. С малко повече шанс, той завързвал другарство с определените от него съученички, доказвайки им впечатляващата си просветеност.

3. SAT теста на Бил Гейтс е с съвсем съвършен резултат

Изключителният разсъдък на компютърния магнат е основната причина за големите му триумфи в бизнеса. Доказателство за това е и съвсем съвършения резултат, който Гейтс извоюва по време на SAT теста си в учебно заведение. Благодарение на острия си разум, бъдещият притежател на „ Microsoft “ събира впечатляващите 1590 от допустимо 1600 точки. Близки до предприемача описват по какъв начин години след изпита, Гейтс се хвалел с резултата на всеки нов човек, с който се запознаел.

4. Като дете Бил Гейтс бил новобранец

Най-популярният милиардер в действителност израства като едно извънредно самотно дете. На 11 – 12 годишна възраст родителите му били обезпокоени от обстоятелството, че той не се вписвал доста добре в кръга на съучениците си. За разлика от тях, той четял доста, интересувал се от разнообразни неща, само че и също по този начин се отегчавал от уроците в учебно заведение. За благополучие, няколко години по-късно Гейтс съумял да завърже другарство с Пол Алън и последователно и с останалите тинейджъри от гимназията.

5. Още от дребен Гейтс хаквал компютърни софтуери

Страстта на създателя на „ Microsoft “ към компютърните системи се зародила на извънредно ранна възраст. За да стои повече време пред компютъра обаче било належащо да заплаща за всеки час, прекаран в компютърната зала. За да се оправят с този проблем, Бил и бъдещият му бизнес сътрудник се възползвали от бъг в системата, с цел да си обезпечат повече часове в локалния компютърен клуб без никой да разбере.

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

6. В учебно заведение Гейтс бил извънредно заядлив

За начетената и интелектуална същина на Бил Гейтс, изказванието, че в миналото той бил много заядлив, наподобява много нетрадиционно. Истината обаче била, че в учебните си години, бъдещият притежател на 86,8 милиарда $, нормално попадал в яростни разногласия с останалите. Най-честият му съперник бил точно бъдещият му съучастник Пол Алън, който за разлика от Гейтс, бил доста спокоен и свенлив. Изненадващо е, че след толкоз свади сред тях, години по късно ще застанат един до друг в основаването на „ Microsoft “.

7. Бил Гейтс е бил задържан

Можете ли да си визиите, че най-богатият човек на света в действителност е бил задържан? И то цели три пъти! Преди обаче да осъдите милиардера в съществено нарушение на закона, ще побързаме да ви кажем, че провинението на Гейтс било несъобразена скорост. В добавка към това, той карал без шофьорска брошура. Инцидентът с полицията въобще не бил проблем за младия Гейтс, който по това време към този момент стартирал компанията си. Не единствено, че нямал нищо срещу да заплати санкцията от 1000 $ незабавно, само че и умерено извадил парите в кеш от портфейла си.

8. Бил Гейтс продал първата си стратегия на 15 годишна възраст

През 1970 година, когато Гейтс бил едвам на 15, той и приятелят му Пол продали първия си софтуерен артикул. Значителната сума от 20 000 $ те разделили между тях и в този миг осъзнали какъв брой доста пари има в компютърния бизнес. Още от учебно заведение двамата знаели с какво тъкмо желаят да се занимават, само че фамилиите им държали да влязат в лицей.

9. Родителите на Гейтс мечтаели той да стане юрист

Освен условията им за влизането на Гейтс във висше образователно заведение, родителите му имали виждане и за професионалното бъдеще на единствения им наследник. След като напуснал Харвард, с цел да преследва пристрастеността си към компютърния програмен продукт, фамилията на Бил останало извънредно разочаровано от изненадващото му решение. Едва ли били афектирани за прекомерно дълго, тъй като благосъстоянието и триумфа на Гейтс идват малко след стартирането на компанията му.

10. Прякорът му от детството бил „ Трей “

Сигурни сме, че с нищо не свързвате гениалния разум на дребния Бил Гейтс с елементарния му прякор от детството – Трей. Историята зад името в действителност идва от фамилията на предприемача. Тъй като същинското му име е Уилям Хенри Гейтс III, родителите му сметнали за редно да го назовават на малко – Трей. Не знаем дали Гейтс харесвал този прякор, само че несъмнено през втората половина на живота му всички към този момент се обръщали към него единствено с „ Бил “.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР