Създателят на компанията за онлайн търговия Alibaba Джак Ма е

...
Създателят на компанията за онлайн търговия Alibaba Джак Ма е
Коментари Харесай

Джак Ма отново е най-богатият китаец

Създателят на компанията за онлайн търговия Alibaba Джак Ма е отпред на класацията на най-богатите китайци.

Според подреждането на авторитетното китайско бизнес издание " Хужун ", благосъстоянието на Ма се е нараснало с 35% през миналата година и е достигнало 39,1 милиарда $. Той заема първото място за повторно.

Второ място заема 60-годишният началник на строителната компания Evergrand Сю Дзяин , чието персонално благосъстояние е намаляло с 14% до 36,2 милиарда $. В тройката по благосъстояние с 34,8 млн. $ влиза още Ма Хуатън , който е отпред на телекомуникационния колос Tencent.

Броят на милиардерите в $ в Китай през миналата година е намалял с 27 души до 620. В същото време обаче дамите са все по-голяма част от състоятелните китайци. Почти една трета или 28,7% от китайските милиардери са представители на нежния пол.

Повечето от богатите китайци са натрупали положение в производството, недвижимата благосъстоятелност, вложения и ИТ. Средната възраст на включените в листата е 55 години, което е с една повече спрямо 2017 година.

Рейтингът LEXUS Hurun China Rich List се разгласява от 1998 година. Минималното положение за включване в листата е 2 милиарда юана (около 290 млн. долара).

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР