Създателят на играта League of Legends Riot Games ще съкрати

...
Създателят на играта League of Legends Riot Games ще съкрати
Коментари Харесай

Създателят на League of Legends Riot Games съкращава 530 работни места

Създателят на играта League of Legends Riot Games ще редуцира към 530 работни места по целия свят, като дефинира съкращенията като " нужда ".


Riot създаде международни шлагери, измежду които League of Legends и Valorant, само че съобщи, че през последните години е стартирала прекалено много планове.

" Днес ние сме компания без задоволително изострен фокус и просто казано, имаме прекалено много неща в ход ", съобщи основният изпълнителен шеф на Riot Дилън Джадеджа в имейл до чиновниците.

" Някои от забележителните вложения, които направихме, не се отплащат по метода, по който чакахме. Разходите ни набъбнаха до степен, в която са неустойчиви. "

Джейджа съобщи, че към 530 работни места, или 11% от личния състав, ще бъдат съкратени в международен мащаб, без да дава разбивка по места.

В допълнение към централата в Лос Анджелис, на уеб страницата на Riot са посочени офиси на 20 места, в това число Берлин, Сао Пауло, Сеул и Сидни.

Хиляди хора изгубиха работата си в софтуерния бранш през последните 18 месеца, в това число в някои от най-големите международни компании за игри.

Electronic Arts, Ubisoft и стрийминг платформата Twitch оповестиха съкращения през този интервал. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР