Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че липсата на действия

...
Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че липсата на действия
Коментари Харесай

Зукърбърг: Бездействието на американското позволява разпространението на фалшиви новини

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг съобщи, че неналичието на дейности от страна на американските управляващи против подправеното политическо наличие в платформата след изборите в Съединени американски щати през 2016 година е помогнало да се проправи път за последвалата лавина от онлайн дезинформация.
Главният изпълнителен шеф, който бе необятно подложен на критика за неналичието на отговор на подправени вести, прикани държавните управления да контролират и персоналните данни и политическата реклама и да усилят напъните си, с цел да попречат на държавни субекти да се намесват в американските избори.
" Като частна компания не разполагаме с принадлежности, които да накарат съветското държавно управление да спре... нашето държавно управление е това, което разполага с принадлежности за оказване на напън върху Русия, " сподели той по време на изявление на сцената на фестивала " Аспен Айдиас ". в Колорадо.
" След 2016 година, когато държавното управление не предприе никакви противопоставяния, сигналът, който беше изпратен към света, беше, че " добре, че сме отворени за бизнес ", по този начин страните могат да се опитат да създадат тези неща... фундаментално няма да има огромен отклик от американското държавно управление ".
Зукърбърг сподели също, че водещата обществена мрежа се бори да откри способи да се оправи с " надълбоко подправени " видеоклипове, които имат капацитет да мамят и манипулират потребителите в големи мащаби.
Онлайн платформите вървят по тъничък бръснач, работейки за премахване на дезинформацията и на операцията, като в същото време остават отворени за свободата на словото. Зукърбърг сподели, че това е непрекъснато предизвикателство, като повтори позицията си, че Facebook не би трябвало да бъде съдия на истината в интернет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР