Създателят на ChatGPT OpenAI заяви, че ще въведе инструменти за

...
Създателят на ChatGPT OpenAI заяви, че ще въведе инструменти за
Коментари Харесай

OpenAI стартира борба с дезинформацията за изборите през 2024 г.

Създателят на ChatGPT OpenAI съобщи, че ще вкара принадлежности за битка с дезинформацията преди изборите в многочислени страни тази година , съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Взривоопасният триумф на текстовия генератор ChatGPT провокира международна гражданска война в региона на изкуствения разсъдък, само че също по този начин и предизвестия, че сходни принадлежности могат да наводнят интернет с дезинформация и да повлияят на гласоподавателите.

Тъй като тази година предстоят избори в страни като Съединени американски щати, Индия и Англия, OpenAI съобщи, че няма да разреши нейните технологии - в това число ChatGPT и генератора на изображения DALL-E 3 - да бъдат употребявани за политически акции.

" Искаме да сме сигурни, че нашата технология не се употребява по метод, който може да подкопае демократичния развой ", посочи OpenAI.

" Все още работим, с цел да разберем какъв брой ефикасни могат да бъдат нашите принадлежности за персонализирано увещание. Докато не разберем повече, няма да разрешаваме на хората да основават приложения за политически акции и лобиране ", добави тя.

Задвижваната от изкуствен интелект дезинформация е най-големият кратковременен световен риск и може да подкопае новоизбраните държавни управления в огромните стопански системи, предизвести Световният стопански конгрес в отчет, оповестен предходната седмица.

Опасенията за предизборна дезинформация започнаха преди години, само че обществената досегаемост на мощни генератори на текстове и изображения с изкуствен интелект ускори опасността , споделят специалистите, изключително в случай че потребителите не могат елементарно да схванат дали наличието, което виждат, е подправено или манипулирано.

OpenAI заяви, че работи по принадлежности, които ще прикрепят " надеждна информация " към текста, генериран от ChatGPT, а също по този начин ще дадат на потребителите опция да открият дали обещано изображение е основано благодарение на DALL-E 3.

" В началото на тази година ще използван цифровите удостоверения на Коалицията за доказателство и достоверност на наличието - метод, който кодира детайлности за произхода на наличието благодарение на криптография ", съобщи компанията.

Коалицията, известна още като C2PA, има за цел да усъвършенства методите за идентифициране и следене на цифрово наличие. Сред членовете ѝ са Microsoft, Sony, Adobe и японските компании за обработка на изображения Nikon и Canon.

OpenAI заяви още, че ChatGPT ще насочва потребителите към авторитетни уеб страници, когато им бъдат заложени процедурни въпроси за изборите в Съединени американски щати, като да вземем за пример къде да гласоподават .

" Поуките от тази работа ще послужат като основа за нашия метод в други страни и райони ", добави компанията.

Тя добави, че DALL-E 3 има " защитни огради ", които не разрешават на потребителите да генерират изображения на действителни хора, в това число претенденти.

Съобщението на OpenAI следва стъпките, разкрити предходната година от американските софтуерни колоси Гугъл и Meta, за ограничение на намесата в изборите, изключително посредством потреблението на изкуствен интелект.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР