Създателят на Amazon Джеф Безос инвестира 78 млн. USD в

...
Създателят на Amazon Джеф Безос инвестира 78 млн. USD в
Коментари Харесай

Създателят на Amazon с имение за 78 млн. USD

Създателят на Amazon Джеф Безос влага 78 млн. USD в къща на Хаваите. Уникалното на имението е освен неговата повърхност от 5.7 хектара, само че и фактът, че е заобиколено от вулкани и е ситуиран на територията на морски резерват. Най-близкият вулкан е Халеакале. За последно той е изригнал през 1790 година, а учените предвиждат, че идващото ще е след 500 години. На имота на остров Мауи са ситуирани три здания.

Безос купува парцела от семейство Шац, което го придобива през 1996 година против скромните 4.2 млн. USD. Основната къща е с повърхност 413 кв.м. Разполага с три спални и три бани.

Втората постройка е къща за посетители с повърхност 170 кв.м. с две спални и две бани, а третата къща е с повърхност 168 кв.м. Разполага с три спални и една баня.

Местните поданици на Хаваите не са доста удовлетворени от "звездите ", с които са се сдобили. Освен Безос, неотдавна основният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг купи парцел от 240 хектара на остров Кауаи за 53 млн. USD. Той също по този начин има 280 хектара земя на един от хавайските острови. Съоснователят на Oracle Лари Елисън има огромен парцел на остров Ланай, на осем благи от брега на Мауи.

Местните поданици са обезпокоени от новите съседи, които подвигат цените на парцелите. Междувременно в средата на септември Безос подари забележителна сума пари на Hawaii Land Trust, който дава отговор за опазването на околната среда в Мауи, както и на няколко други локални благотворителни организации. Въпреки това инвестицията му в острова надали ще благоприятства въздействието му върху околната среда, като се има поради, че обича да употребява частни самолети.

Между другото, сега Безос търси нови парцели отвън пазара на Мауи, с цел да разшири портфолиото си от недвижимости в Алоха, както и дом за родителите си в Montage Kapalua Bay.

Портфолиото от недвижими парцели на създателя на Amazon сега надвишава 500 млн. USD. В него влизат парцел в Бевърли Хилс за 165 млн. USD, къща в съседство на въпросния парцел за 10 млн. USD, както и жилища в Ню Йорк.
 Най-новата шикозна облага на Джеф Безос (СНИМКИ) - 2  Най-новата шикозна облага на Джеф Безос (СНИМКИ) - 3  Най-новата шикозна облага на Джеф Безос (СНИМКИ) - 4  Най-новата шикозна облага на Джеф Безос (СНИМКИ) - 5  Най-новата шикозна облага на Джеф Безос (СНИМКИ) - 6  Най-новата шикозна облага на Джеф Безос (СНИМКИ) - 7
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР