Създателите на провалената криптовалута Diem се заеха с ново блокчейн

...
Коментари Харесай

Екс-служители на Meta събраха $150 млн. за ново криптоначинание


Създателите на провалената криптовалута Diem се заеха с ново блокчейн начинание (снимка: CC0 Public Domain)

Aptos Labs, новостартираща компания, зародила от „ останките “ на проваления план за криптовалута на Meta Platforms, е привлякла 150 милиона $ ново финансиране, заяви компанията.

Финансирането надвишава повече от два пъти предходната оценка на стартъпа, даже откакто пазарът на рисков капитал охладня. Основана преди по-малко от година, Aptos е събрала 200 милиона $ от вложители в последния си кръг на финансиране.

Съоснователите на Aptos Мо Шейх и Ейвъри Чинг са някогашни чиновници на Meta и са работили по обречения план за криптовалута Diem, който беше подсилен от Meta, само че срещна мощна опозиция от регулаторите и в последна сметка продаде активите си.
още по темата
Базирана в Пало Алто, Aptos построява блокчейн система, употребявайки език за програмиране, наименуван Move, който беше в основата на блокчейна Diem и би трябвало да прави транзакциите по-бързи и по-евтини.

„ Ние създаваме авангардни блокчейн нововъведения с опция за надграждане, които фрапантно ще подобрят web3 преживяването за разработчици, марки и консуматори “, сподели Чинг в изказване за Bloomberg.

Mysten Labs, различен стартъп, учреден от някогашни чиновници на Meta, също построява блокчейн, който употребява езика Move и набира ново финансиране, съгласно известията. И Aptos, и Mysten имат общи вложители, в това число Andreessen Horowitz и Coinbase Ventures.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР